Nyhetsdøgnet 15. april

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

Troms

20.20 - Tromsø: Politiet påtraff 16 ungdommer i alderen 13-20 år på en privatadresse hvor det ble mistenkt at det ble brukt narkotika. 7 av ungdommene ble innbrakt til politistasjonen grunnet mistanke om bruk av narkotika. Samtlige av ungdommene ble hentet av foreldrene. Sak opprettes, skriver Troms politidistrikt, som også melder at det ble funnet mindre mengder narkotika på stedet.

19.28 - Lyngseidet: 32 kontrollerte opp mot promille/dokument, ingen reaksjoner, melder Troms politidistrikt på Twitter.

18.47 - Storfjord: Vi har sammen med Fjelltjenesten avholdt kontroll i de sørøstligste fjellområdene i Storfjord kommune: 5 anmeldt for ulovlig motorferdsel i utmark. 3 anmeldt for ulovlig grensekrysning med snøscooter mellom Norge og Finland, melder Troms politidistrikt.

18.21 - Sjøvegan: Vi har fått brannvesenet på Sjøvegan til få brakt fire lokale personer på land etter at de var observert langt fra land på is som på denne tiden IKKE kan ansees som sikker, melder Troms politidistrikt.

Norge

00.03, Bergen: En person omkom i en ulykke nord for Bergen søndag kveld. To andre er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang, mens ytterligere to ikke er gjort rede for.

Kjønn og alder på den omkomne og de to som er sendt til sykehus, er ikke bekreftet. Pårørende er ikke varslet.


Skien: En mann i 30-årene stoppet en bil og kastet ut sjåføren i Skien søndag kveld. Politiet klarte å stoppe bilen, hvor det satt tre passasjerer. Ingen ble skadd.

– Heldigvis fikk en politibetjent kastet seg inn i bilen og dratt ut nøkkelen før han rakk å gi full gass, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til VG.

Verden

Texas: Tornadoer og tordenvær har feid over de amerikanske sørstatene. I Texas og Louisiana er åtte bekreftet døde, tre av dem barn, som følge av kraftig vind, flom og oversvømmelser, ifølge lokale medier.

Værsystemet er på vei nordøstover sent søndag amerikansk tid. Østkystbyer som New York og Washington stålsetter seg.


New York: American Airlines kunngjør søndag at 115 flyginger er innstilt daglig fram til 19. august fordi flyselskapets Boeing 737 MAX-modeller er satt på bakken.

Siden oktober har i alt 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia og Etiopia. Over hele verden ble modellen satt på bakken av luftfartsmyndigheter.


Fukushima: Operatøren ved atomkraftverket Fukushima Daiichi har begynt å fjerne drivstoff fra et kjølebasseng ved en av tre reaktorer som smeltet i katastrofen i 2011.

Det er svært viktig å få flyttet drivstoffet til sikrere lagringsplasser for å unngå ny katastrofe, skulle et nytt massivt jordskjelv inntreff og forårsake nye følgeskader.