Ingen fylker i Norge har flere skredofre enn Troms i år:

– Vi er fortvilet og veldig lei oss

– Det vi i dag står over, er en meget alvorlig situasjon. Vi må oppfordre folk til å utvise den største forsiktighet med bratt bestigning, sier den erfarne overlegen ved Akuttmedisinsk klinikk på Universitetssykehuset i Tromsø.

LEGE: Mads Gilbert holdt innledninga for Moxnes som han tidligere har gitt til helseministeren, Aps helsefraksjon på Stortinget, og Sps helsepolitiske talsperson. Han mener at dette er en varslet krise som kunne vært unngått.  Foto: Ronald Johansen, iTromsø

Vi vet jo at de som har forulykket har gjort det de kunne for å unngå ulykker, men fjellet er mektig og vanskelig å forutsi.

Mads Gilbert
nyheter

Denne vinteren har elleve mennesker mistet livet i snøskred. To personer som oppholdt seg på vei, to skuterkjørere og syv skikjørere har alle omkommet som følge av skred.

Se i Nyhetene — Mads Gilbert om snøskredfaren og overlevelse