Tilbyr gratis kontroll av russebiler

Statens vegvesen tilbyr gratis kontroll og veiledning til de som skal tilbringe russetida på hjul.

RUSSEBIL: Statens vegvesen ønsker at russen skal ha en trygg russetid, også i trafikken. Derfor tilbyr de gratis kontroller av russebiler på flere av trafikkstasjonene.  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

– Vi ønsker at russen skal ha en fin og trygg russetid, også i trafikken. Vi er derfor allerede i gang med gratis kontroller av russebiler på flere av våre trafikkstasjoner her i Nord-Norge, sier avdelingsdirektør Jørn Simonsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Kompliserte regler

Krav og regler til kjøretøy kan være omfattende, særlig knyttet til ombygging, og regelverket er ikke tilpasset vår særegne russefeiring.

– Regelverket kan være vanskelig å sette seg inn i, og vi er her for å hjelpe. Vi oppmuntrer russ som planlegger større ombygginger om å ta kontakt med oss først. Kanskje blir ikke svarene det de håper på, men reglene er der for å sikre at kjøretøyet skal være tryggest mulig, både for russen selv og andre i trafikken, sier Simonsen.

Godkjente biler får oblat

Bilene som er innom trafikkstasjonene og har alt i orden, får en oblat i vinduet.

– Vi har stadig kontroller langs veien, også av russebiler. Kjøretøy som har oblat i vinduet slipper å bli utsatt for større tekniske kontroller langs veiene i mai, sier Simonsen.