Nyhetsdøgnet søndag 14. april

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

VISTE FINGERN: En person påkalte seg politpatruljens oppmerksomhet i Tromsø sentrum i natt ved å vise dem dette tegnet.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Troms

11.58, Sjøvegan: Mann ringte politiet for å orientere om at han hadde vært uheldig under kjøring og støtt borti en annen bil. Erkjente å ikke ha førerkort. Politiet rykket ut og kunne i tillegg konstatere at han ikke var edru. Han er nå siktet for flere forhold og blodprøve er sikret.

10.39, Evenskjer: Trafikkuhell ved krysset til Bøneset på FV115. En eldre kvinne kjørte av vegen og havnet på taket. Nødetatene er på stedet. Fører er våken og undersøkes av helsepersonell, melder politiet på twitter. I en oppdatert melding skriver politiet at fører har vært på legevakt og er konstatert uskadd. Hun var alene i bilen. Politiet etterforsker uhellet og førerkortet er beslaglagt.

09.53, Tromsø: Politiet fikk melding om en gående mann i sentrum som sparket i en parkert bil han passerte og lagde skade på kjøretøyet. En patrulje rykket ut og påtraff kort tid etter en mann i nærområdet. Politiet mener vi har påtruffet gjerningsmannen og han anmeldes for skadeverk.

04.41, Tromsø: En person valgte å påkalle seg politipatruljens oppmerksomhet ved å vise dem «fingeren». Samme mann ble bortvist fra sentrum tidligere i natt. Vedkommende anmeldes for å ikke ha etterkommet pålegg fra politiet, samt forulemping av offentlig tjenestemann. Innsatt i drukkenskapsarrest.

04.34, Tromsø: En kvinne i 50-årene er pågrepet av politiet i forbindelse med et håndgemeng mellom to kvinner på en privat adresse. Fornærmede er kjørt til legevakten for sjekk. Sak opprettet, melder politiet

03.03, Finnsnes: En person anmeldes av politiet for urinering på offentlig sted etter å ha blitt tatt på fersk gjerning av politiet.

01.30, Harstad: Beruset mann innbrakt fra sentrum. Ikke i stand til å ta vare på seg selv, opplyser politiet. Innsatt i drukkenskapsarresten.

01.30, Tromsø: Mann i 50-årene innbragt av politiet og innsatt i drukkenskapsarrest etter slagsmål i sentrum. Anmeldes for ordensforstyrrelse samt bæring av kniv på offentlig sted.

01.25, Harstad: Beruset og kranglete mann lagt i bakken av dørvakt på et utested. I forbindelse med innbringelse til arresten utøvde mistenkte vold mot politiet. Innbrakt og innsatt i drukkenskapsarrest. Sak vil bli opprettet, opplyser politiet.

Finnmark

04.02, Havøysund: En mann, 21, slått til av flere personer, politiet jobber med saken.

04.00, Hammerfest: Politipatruljen kom over et tilløp til slagsmål mellom to personer, begge fikk muntlig pålegg om å forlate sentrum.

02.33, Alta:  En kvinne, 28, bortvist fra sentrum av politiet på grunn av aggressiv adferd.

02.26, Alta: En mann, 33, gitt pålegg av politiet om å holde seg unna sentrum på grunn av utagerende og høyrøstet adferd.

02.20, Vestre Jakobselv: To gutter 16/17, gitt muntlig pålegg av politiet om å roe kjøringen med henholdsvis ATV og moped da den fremstod som uvettig, ifølge politiet.

02.18, Hammerfest: En kvinne, 19, tatt for å ha forsøkt å komme seg inn på et utested med en annens ID-kort, forholdet erkjent, opplyser politiet.

02.16, Kirkenes: En mann, 25, gitt muntlig pålegg om å forlate sentrum på grunn av beruselse og utagerende adferd, melder politiet på twitter.

Nordland

02.23, Gravdal: Politiet melder at det kom inn flere meldinger om skudd i Gravdal. Politiet til stedet. Fant en adresse der det var full fest. En personfyrte på fyrverker inne og slapp dette ut av et vindu. Politiet anmelder saken.

02.00, Bodø: Utested i Bodø ba om bistand med en vanskelig gjest. Politiet til stedet. Mannen bet en betjent i låret. Han sparket rundt seg, prøvde å bite flere og spyttet rundt seg. Mannen pågrepet og saken etterforskes, opplyser politiet.

00,58, Bodø: En kvinne ble nektet adgang til utested. Laget uro ved inngangen. Politi tilkalt. Politi til stedet. Etterkom ikke pålegg om å forlate. Utøvde vold mot politiet. Kvinnen ble pågrepet og etterforsking iverksatt.

00.22, Narvik: UP har avholdt kontroll mellom Narvik og Tjeldsund. Resultat: Fire førekortbeslag og seks forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 90 i 60 sonen.

Landet

03.00, Jessheim: En bilfører ble fløyet til Ullevål sykehus etter å truffet en lyktestolpe og gått rundt ved Jessheim i Akershus natt til søndag. Føreren, som var alene i bilen, var bevisstløs etter ulykken, opplyser Øst politidistrikt på Twitter.

Bilen skal ha hatt høy fart da den traff en lyktestolpe og havnet på taket. Ulykken skjedde like ved Romerike folkehøgskole ved 3-tiden natt til søndag, melder NTB.

Rogaland: Svært tørt vær og mange branner har gjort at brannvesenet i Rogaland har innført totalt bålforbud i 14 kommuner i fylket med umiddelbar virkning.