La ut bilde med personopplysninger

Puben Otto's på Finnsnes la søndag ut bilder av gjenglemte bankkort og førerkort på utestedets Facebook-side.

FIKK FJERNET: Frank Otto Berntzen sier at han raskt fikk fjernet bildet da han ble klar over at det lå ute på nettet.  Foto: Carina Hansen

nyheter

Her kom det blant annet fram sensitive personopplysninger i full offentlighet. Av førerkortet kunne man for eksempel lese vedkommendes personnummer.

PERSONOPPLYSNINGER: Dette var oppstillingen av bankkort og førerkort med personopplysninger som en av de ansatte ved Otto's la ut på utestedets Facebook-side. Da tabben ble oppdaget ble bildet raskt fjernet av innehaver Frank Berntzen. (Bildet er gjort uskarpt av Folkebladet)  Foto: Skjermdump fra Facebook

Innehaver av Otto's Frank Berntzen beklager miséren.

– Dessverre var det en ung arbeidstaker hos som gjorde dette i forsøk på å få tak i eierne av kortene. Det var gjort i god hensikt, men det er ikke korrekt å gjøre slikt. Ganske raskt ble jeg klar over at bildet var lagt ut, og jeg sørget for å få det fjernet. Det lå ut i maks 10 minutter på nettet, sier Frank Berntzen.