Nyhetsdøgnet lørdag 13. april

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

nyheter

Troms

04.00, Harstad: En person er kjørt til legevakten med skade i leppe og tenner etter å ha blitt slått i ansiktet av en annen person inne på et utested. Sak vil bli opprettet, melder politiet på twitter.

03.54, Skibotn: Beruset fører av en mopedbil stanset av en politipatrulje. Fremstilles for blodprøve. Poliiet opplyser at sak vil bli opprettet.

03.46, Tromsdalen: Beruset kvinne i 40-årene anmeldes av politiet for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand etter en utforkjøring. Ingen personskader. Fremstilles for blodprøve. Beslag av førerkort og anmeldelse, opplyser politiet.

02.40, Tromsø: Takket være tips fra publikum ble en beruset bilfører pågrepet av politiet på Kvaløysletta. Fremstilles for blodprøve. Beslag av førerkort og anmeldelse.

02.11, Lavangsdalen: Politiet fikk melding om at en campingvogn som står parkert på en parkeringsplass ved E8 står i full fyr. Det var ingen biler i nærheten av vogna, opplyser politiet. Da nødetatene kom fram til stedet var campingvognen helt utbrent. Brannvesenet drev med etterslukking. Sak vil bli opprettet, opplyser politiet.

Finnmark

06.38, Karigasniemi: En ukrainsk mann, 51, ble bøtelagt av politiet for å ha forsøkt å utføre 364,5 kilo over lovlig kvote fra Norge til Finland. Fisken er også beslaglagt.

03.01, Maze: En politipatrulje har observert mye hasardiøs kjøring med snøscooter. Det vil muligens bli gjennomført kontroller i området, opplyser politiet i Finnmark.

01.46, Hammerfest: Politiet har hatt utelivskontroll, alle de kontrollerte utestedene hadde alt i orden mht dørvakter. – Forøvrig lite folk på byen, skriver politiet på twitter.

00.39, Alta: En mann, 23, er siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort samt besittelse av en mindre mengde narkotika.

00.37, Berlevåg: En mann, 38, er siktet for å ha ført motorvogn i ruspåvirket tilstand, blodprøve er tatt. Han siktes også for bruk av narkotika.

Nordland

03.29, Bodø: En person innbragt og satt i drukkenskapsarrest. Politiet skriver på twitter at mannen tok kontakt med en politipatrulje i sentrum og ba dem kjøre han hjem. Han fikk et høflig nei til svar. Han ble sint og slo i politibilen. Deretter ble det et «basketak» med mannen. Mannen anmeldes.

00.49, Tjelsund: Up har avholdt kontroll på E10 ved Tjelsund. Resultat: tatt beslag i tre førekort, høyeste var 96 i 60 sonen. Også tatt ett førekort på grunn av stor skrens i rundkjøringen på Fagernes tidligere på dagen, opplyser politiet.

Verden

Syriske medier: Israel angrep militærbase i Hama-provinsen i Syria

Israelske fly har angrepet en militærbase i den syriske byen Masyaf i Hama-provinsen. Iranske styrker befant seg på basen, ifølge kilder på bakken. Les mer her