Nær tre av fire slutter i Lavangen-politikken

Over sytti prosent av de faste i kommunestyret i Lavangen slutter i politikken. Stor slitasje er årsaker til det store frafallet. Mens Ap lanserer ny ordførerkandidat, fortsetter Bernhardt Halvorsen på topp for Sp.

ENORMT FRAFALL: På dette bildet blir elleve av femten i kommunestyret borte etter høstens valg, forutsatt dagens oppslutning og ingen endringer i listene. Alle i Høyre skiftes ut, Frp blir borte, i Sp står kun ordføreren tilbake og halvparten slutter i Ap. – Jeg har stor forståelse for slitasjen som gjør at folk slutter, sier ordføreren.   Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Det er et ras i politikken i Lavangen der 11 av 15 på fast plass i kommunestyret nå forlater politikken.

I Senterpartiet er det kun ordførerkandidat Bernhardt Halvorsen som står tilbake. Fremskrittspartiet blir helt utradert av det øverste politiske organet mens Høyre kommer inn med helt nye koster på toppen forutsatt at fordelingen blir slik som listene er og valget sist ble. I Arbeiderpartiet går to av fire ut av de fire øverste plassene på lista. Dermed forlater over sytti prosent politikken i det øverste politiske organ i Lavangen.