Bedre kontrollsamarbeid på grensa

Svenske og norske kontrollører skal samarbeide tettere for å luke vekk farlige vogntog fra veiene.

MER SAMARBEID: Svenske og norske veimyndigheter skal bli flinkere til å samarbeide rundt kontroll av sikkerheten på utenlandske vogntog.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Statssekretær Tommy Skjervold deltok nylig på EUs årlige transportmøte i Romania, og diskuterte der med sin svenske kollega Mathias Landgren hvordan man kan få en strengere og mer omfattende kontroll av tungtransporten over grensene til de to landene.

Til Sverige først

En stor del av de utenlandske vogntogene som kommer til Norge har passert Sverige først.


Sender flere kontrollører nordover for å kontrollere tunge kjøretøy

Statens vegvesen flytter kontrollører fra sør til Nord-Norge etter flere alvorlige hendelser på veiene.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) holdt fredag møte med flere bedrifter som kjøper godstransporttjenester på vei. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

– Intensiverte kontroller i Sverige kan bidra til å fange opp disse vogntogene før de passerer norskegrensen, sier Skjervold.

Statssekretæren sier i en pressemelding at han vil holde saken varm med de svenske myndighetene – for ifølge ham er det en vinn-vinn-situasjon for begge land.

Vegvesenet styrker kontrollen av utenlandske vogntog i Nord-Norge

Dele kunnskaper

– Vi vil bidra med våre erfaringer og kunnskap, og vi skal vurdere hvordan vi konkret kan få til økt samarbeid og intensiverte kontroller, sier statssekretær Skjervold.