Liten ferge i år, men i 2020 blir det andre boller

Troms fylkeskommune har inngått kontrakt med Norled på fergeforbindelsen mellom Botnhamn og Brensholmen.

Ny operatør. Norled kommer inn som en helt ny operatør på fergestrekninga Botnhamn-Brensholmen. Tidligere er det Torghatten som har hatt denne kontrakten.  Foto: Ronny Trævik

nyheter

I slutten av mars ble det kjent at Norled lå an til å få kontrakten på Malangsforbindelsen. Nå er kontrakten inngått, og i den forbindelse offentliggjør fylkeskommunen flere detaljer om fergedrifta de kommende årene.

I 2019 vil fergeforbindelsen mellom Botnhamn og Brensolmen bli betjent av ferga "M/F Kvernsund". Denne ferga har en kapasitet på 25 personbiler og 96 passasjerer. Men for sesongen 2020, og 2021 dersom opsjon blir utløst, vil ferga "M/F Utstein" settes i trafikk. Denne ferga har en kapasitet på 35 personbiler og 144 passasjerer.

Ikke mulig å få til i år

Det er fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, fornøyd med.

- Det har lenge vært et ønske å få satt inn en større ferge på sambandet. Derfor er det gledelig at vi neste år får et større fartøy. Det har naturligvis vært ønskelig med større ferge allerede i år, men det har ikke latt seg gjøre, forteller Prestbakmo.

Kontrakten mellom fylkeskommunen og Norled innebærer oppstart av Malangsferga allerede 26. april, og sambandet vil være i drift frem til 6. september. For sesongen 2020 vil sambandet være i drift i perioden 23.4 – 5.9. Kontraktens verdi er på 26 millioner kroner og inkluderer også sesongen 2021, som er opsjon for Troms fylkeskommune.

Fornøyd. Fylkesråd for miljø og samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp) er fornøyd med å få inn en større ferge på Malangsforbindelsen fra neste år.   Foto: Carina Hansen

 

Forbindelse med vekst

På sin nettside opplyser Troms fylkeskommune at de opplevde en vekst på Malangsforbindelsen i fjor. Totalt ble 26.815 passasjerer og 15.196 kjøretøy fraktet med ferga i fjor, noe som tilsvarer en vekst på henholdsvis åtte og tre prosent sammenlignet med 2017. Juli opplyses å være måneden med klart mest reisende.

- Vi kommer ikke til å øke billettprisene på sambandet, så prisene blir slik de var i 2018, sier Prestbakmo.