Fiberbrudd på Senja — mange uten nett og mobil

En gravefeil har ført til fiberbrudd og dårlig og manglende dekning på nett og mobil for abonnenter på store deler av Senja.

FIBERBRUDD Store deler av Senja er uten nett fredag ettermiddag etter et fiberbrudd forårsaket av en gravefeil.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Spesielt Berg kommune er hardt rammet. Her ligger ni av 10 basestasjoner nede på grunn av fiberbruddet. Fordi basestasjonene sender signaler til nabokommunen Lenvik, er også abonnenter her berørt. Tre av 15 basestasjoner i Lenvik ligger nede.

– Det har dessverre skjedd en gravefeil som har forårsaket et fiberbrudd. Fiberbruddet har ført til at kundene som er berørt har dårlig eller ingen dekning i det hele tatt, opplyser pressekontrakt Caroline Lunde i Telenor Norge til folkebladet.no.

Lunde opplyser at Telenor har mannskaper ute fredag ettermiddag for å rette opp feilen.

– Vi håper vi skal ha fiberen i orden igjen fortest mulig, og at nettet skal være oppe og gå igjen senest ved 20-tiden, sier Lunde.

SISTE: Klokka 19.00 melder Caroline Lunde til folkebladet.no at fiberen nå er skjøtet, og at mobiltrafikken nå ser ut til å være inne/på vei inn igjen i Senja-området.