- Jernbane til Troms og Finnmark kan ikke lengre bare høre til festtaler

Det sa fylkesrådslederkandidat for Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark, Bjørn Inge Mo og gav en klar beskjed til Arbeiderpartiets landsmøte om at jernbane i nord bør planlegges.

JERNBANE: Fylkesrådslederkandidat for Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark, Bjørn Inge Mo, med klar beskjed til Arbeiderpartiets landsmøte: Må planlegge jernbane til Troms og Finnmark.  Foto: Arbeiderpartiet

nyheter

Dette kommer frem i en pressemelding fra arbeiderpartiet.

I Folkets hus gikk Mo på scenen torsdag ettermiddag. Der gjorde han det klart at naturressursene måtte bidra til vekst og utvikling av de to fylkene.

- Vi kommer ikke til å stå med hua i hånda, vi kommer til å fronte at det må følge vekst og utvikling ved bruk av naturressursene våre, understreket han.

Deretter la han frem at de minste fartøyene måtte sikres kvote og at unge måtte slippe til i yrket. I tillegg måtte leveringsplikten, som binder hav og land sammen, følges.

Men det måtte også følge infrastruktur med.

- Det ventes en femdobling av transport på veiene i Troms frem til 2050. Jernbane til Troms og Finnmark kan ikke lengre bare høre til festtaler. Kjære landsmøte, det er ikke noe hvis, om og men. Dette må planlegges og gjøres slik at vi kan ha en bærekraftig frakt av naturressursene våre ut i verden. Det skal heller ikke være sånn at veiene våre er fulle av underbetalte utenlandske sjåfører på dårlige vinterdekk.