Danske Bank avvikler kontoret sitt på Finnsnes

Fire ansatte berøres av avviklinga. Nå jobbes det må å finne gode løsninger for disse.

Forsvinner. Danske Bank er en bank med lang historie på Finnsnes. Nå avvikler banken sitt kontor på Finnsnes.   Foto: Trond Sandnes

nyheter

Danske Bank tilpasser kontorstrukturen i person- og bedriftsmarkedet i Troms, og avvikler personmarkedvirksomheten både på Finnsnes og i Tromsø.

– Hovedårsaken er endret kundeadferd, en stadig økende digitalisering av løsninger og produkter, samt behovet for bærekraftige fagmiljøer. Bedriftskundene vil betjenes av samme team som i dag med base i Tromsø, heter det i en pressemelding sendt ut torsdag formiddag.

– Den norske bankkundens adferd er i endring. Kundene foretrekker i økende grad å løse ting selv via nettbank og mobil, fremfor å møte en rådgiver personlig. Dette gjør at vi i større grad enn tidligere må vurdere hvor vi ønsker å være fysisk tilstede, og vi ser at lokal tilstedeværelse må baseres på bærekraftige fagmiljøer, sier Aleksander Dahl, leder for personmarked i Danske Bank Norge.

Større fagmiljøer

I bedriftsmarkedet vil banken ivareta oppfølgingen av kunder lokalt, men med ansatte som rent organisatorisk vil samles i et større fagmiljø på kontoret i Tromsø.

– Vi ser at vi er nødt til å bygge større fagmiljøer tilknyttet de største byene og bruke ressursene der veksten er størst. Vi ønsker å bygge større kompetansemiljøer bestående av strategiske rådgivere, bransjespesialister og annen spisset kompetanse, og dette blir et viktig satsingsområde fremover, sier Heidi Algarheim, leder for bedriftsmarked i Danske Bank Norge.

Privatkunder vil fra i dag følges opp av rådgivere på andre kontorer i banken.

Gode løsninger

Pressesjef Øystein Schmidt i Danske Bank opplyser til Folkebladet at det er fire ansatte som berøres av avviklinga på Finnsnes.

– Vi har nå samtaler med alle disse, der vi kommer til å få på plass gode individuelle løsninger for den enkelte, sier Schmidt.

Han opplyser at to ansatte tilknyttet bedriftsmarkedet en god stund har hatt sin leder stedsplassert i Tromsø. Det er avklart at disse to blir med videre.

– Hvordan var reaksjonene på avviklinga på Finnsnes?

– Vi informerte de ansatte torsdag morgen, og det er selvfølgelig ingen som synes dette er gledelig — verken de som har gitt eller fått beskjeden. Men vi skal gjøre vårt beste for å finne gode løsninger for alle berørte, sier Schmidt, som legger til at både bankens HR-avdeling og tillitsvalgte har vært involvert i prosessen helt siden starten.

Endringene skjer fra og med i dag.

– Vi har ikke lyst at de ansatte skal måtte gå i dette unødvendig lenge.