Nyttårsbarnet ble årets barneby-baby

Det første barnet som ble født på fødestua i Midt-Troms i fjor ble årets barneby-baby for 2018.

BARNEBYBABY: Fra venstre: Mor Ida Marie Rikardson, far Morten Hegstad, senterleder på Amfi Finnsnes, Stig Bergheim, jordmor Kirsti Dragvik Boger (som tok imot Magnus) og daglig leder på fødestua, Anne Grete Rånes. Foran på fanget til pappaen sin, Magnus Hegstad.  Foto: Mathias Brobakk Nordgård

nyheter

9.januar 2018 kom Magnus Hegstad til verden. Han var den første av de totalt 72 barna som ble født på fødestua i Midt-Troms i fjor. At han ble årets barneby-baby kom som en overraskelse på mor Ida Marie Rikardson.

– Det var en overraskelse. Jeg hadde aldri hørt om årets barneby-baby og måtte inn å søke på det. Det var en kjempepositiv overraskelse, smiler hun.

Veldig glad for pulken

Alle barn som er født på fødestua i løpet av kalenderåret er med på trekninga om å bli årets barneby-baby. Antall fødsler de har hatt blir lagt i en skål og det blir deretter foretatt en trekning.

– Vårt nyttårsbarn ble barnebybaby og det er veldig hyggelig, smiler daglig leder på fødestua, Anne Grete Rånes.

At det er nyttårsbarnet som vinner har aldri skjedd tidligere i løpet av de elleve årene de har hatt denne trekninga. Premien er en pulk fra Fjellpulken med en verdi på ca. 6000 kroner. Den kommer lille Magnus og mor og far til å få bruk for.

– Vi er kjempeglad i å være ute og har mye nytte av å kunne frakte både han og andre småtterier med oss på tur, sier Ida Marie Rikardson.

Magnus har faktisk allerede prøvd å sitte i pulk.

– Han har sittet i noen eldre utgaver, deriblant forsvaret sin pulk, opplyser foreldrene.

– Fantastisk generøst

Det er Amfi Finnsnes som står for premien og har gjort det i alle disse årene. Senterleder Stig Bergheim sier det er vel anvendte penger, og Rånes roser senteret for at de år etter år sponser premien.

– Jeg synes det er fantastisk at vi kan få litt oppmerksomhet rettet mot fødestua og ungene som blir født her. Vi er landets største jordmorstyrte fødestue, og det er det ikke mange som vet. Det er jo litt spesielt, smiler hun.

– Det er fantastisk generøst av senterledelsen og fantastisk god reklame for fødestua, som kanskje trenger den reklamen eller informasjonen om at de er her og hvilke tjenester de tilbyr, skryter Ida Marie Rikardson.