Tiltalte i Sjøvegan-drapet: – Det var hun som tok kontakt med meg

Den tiltalte 38-åringen nekter for drapet på Marie-Louise Bendiktsen i 1998, og forklarer at det var den avdøde som tok initiativ til deres påståtte forhold.

AKTOR: Statsadvokat Torstein Lindquister er aktor i saken mot 38-åringen. I bakgrunnen sitter Sigrid Jullum Jensen og politioverbetjent Kathrine Grimnes.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Fra vitneboksen forklarte den tiltalte 38-åringen hvordan de to møttes og hvordan forholdet utviklet seg til et seksuelt forhold kort tid før Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept i sin nedbrente bolig på Sjøvegan.

– Første gang jeg møtte henne stoppet hun meg og spurte hun om jeg og noen venner av meg ville jobbe i hagen hennes. Det var hun som tok kontakt med meg, sa tiltalte da han forklarte seg for Nord-Troms tingrett onsdag morgen.