Kreftpasient Guri Paulsen er med i utprøving av et nytt legemiddel:

– Viktig å leve så normalt som mulig

Guri Paulsen kjemper for livet etter å ha fått diagnosen bukspyttkjertelkreft i 2014, og har fått plass i et nytt forskningsprosjekt.

STØTTE Datter Therese Hjalmarsdatter Paulsen (til venstre) har vært god støtte for mor Guri Paulsen. Barnebarn Vilja Paulsen (13) har hatt flere samtaler med «mor».  Foto: Carina Hansen

nyheter

– I alle år har jeg sagt at så lenge jeg ikke fikk bukspyttkjertelkreft, skulle det gå bra. Svigermor døde av det samme og jeg visste hvilken vei det kunne gå. Da jeg fikk diagnosen ble jeg derfor hysterisk, men jeg har vært heldig, sterk og har levd med kreften i fem år, sier Guri Paulsen til Folkebladet.

Nedturer og oppturer

For Paulsen er det viktig å ikke la sykdommen bryte henne ned.