Fra pårørendes perspektiv:

– Jeg følte meg hjelpesløs

Joakim Fjæreide følte seg hjelpesløs og rådvill. Moren hadde nettopp fått påvist brystkreft og det var ingenting han kunne gjøre for å endre på dette.

PÅRØRENDE Joakim Fjæreide var 13 år da moren fortalte at hun hadde fått brystkreft. I år kan hun bli friskmeldt etter seks år med sykdommen. Fjæreide forteller til Folkebladet at det var noen tøffe år, men familien kom styrket ut av det.  Foto: Carina Hansen

Mitt syn på kreft endret seg. Jeg er sønn til ei som har kreft.– Mitt syn på kreft endret seg. Jeg er sønn til ei som har kreft.

Joakim Fjæreide
nyheter

Joakim Fjæreide var 13 år, og hadde aldri forventet å få en slik beskjed. Familien var samlet og hans mor fortalte at hun hadde fått påvist brystkreft. Hverdagen han var vant til skulle bli snudd på hodet.


Torsdag kveld skal disse ungdommene samle inn penger til Kreftforeningen:

– Vil slå skolerekorden

I Midt-Troms skal blant annet Botnrussen samle inn bidrag og håper å slå skolerekorden.

 

– Jeg gikk i total sjokktilstand. Det som er så spesielt er at jeg husker hele dagen. Jeg gråt ikke, og visste ikke helt hvordan jeg skulle reagere. Jeg husker at jeg begynte å trøste meg selv. I min mors tilfelle var kreften oppdaget tidlig, og da går det i de fleste tilfeller bra. Dette ble noe jeg tenkte mye på, forteller Fjæreide til Folkebladet.