Vidreutvikler isklatrerfestival og viser «Cliff Hanger»

På Fjellkysten i Lavangen hjelper profesjonelle klatrere Tor Lyngmo med å få til en årlig festival for isklatring. I helga blir det mulig å prøve klatring og overvære en spektakulær «cliff hanger» film og foredrag.

UTSIKT: Isklatring kan by på fantastiske utsikter. Som her over Bergsfjorden.  Foto: Tanja Schmitt

nyheter

På Fjellkysten har Tor Lyngmo ofte hatt innom isklatrere som har ønsket å utfordre seg i de mange isfossene i Spansdalen og omlandet. Innimellom har han arrangert festivaler for klatrere fra inn og utland. Nå ønsker han å gjøre Arctic Ice Festival til en årlig foreteelse ved hjelp av profesjonelle klatrere som er på besøk og utforsker omlandet for spektakulær klatring.

Samarbeide

– For oss er det viktig å bygge dette opp fra bunnen av og få med oss lokalbefolkningen slik at vi ikke ender opp som i Lofoten der turister tar seg til rette noen steder, forteller Lyngmo. Han vil at lokalbefolkningen skal vite hva som skjer når de kommer på besøk, parkerer biler og kanskje går over deres mark. Dermed søker han å samarbeide med lokale folk der det er aktuelt.