Sjøvegan-tiltalte nekter for drapet på Marie-Louise Bendiktsen

Mannen politiet mener voldtok og drepte Marie-Louise Bendiktsen (59), nektet straffskyld da drapssaken startet onsdag morgen.
nyheter

– Ja, svarte tiltalte da dommeren spurte om det fortsatt er slik at han ikke erkjenner skyld etter tiltalen for forsettlig drap.

Den 38 år gamle, srilankiske mannen avviser enhver form for skyld etter drapstiltalen mot ham. Han medgir å ha hatt et kortvarig intimt forhold til avdøde for over 20 år siden, og hevder han ikke vet hva som har skjedd med henne i ettertid.

Marie-Louise Bendiktsen (59) ble funnet drept i ruinene av sitt nedbrente hus i juli 1998. Politiet mener huset ble påtent for å skjule drapet og en forutgående voldtekt. Det over 20 år gamle drapet har siden vært en av Norges uoppklarte drapssaker.

Saken startet i Nord-Troms tingrett onsdag og skal behandles over drøyt tre uker.

(©NTB)