Trailersjåføren i retten: – Kanskje jeg burde ha ventet med å kjøre

Den litauiske sjåføren kjørte i 88 kilometer i timen da han krasjet med Charlie Dan Lind, men tror ikke ulykken kunne vært unngått om han kjørte saktere.

FORSVARER SJÅFØREN Ulf E. Hansen forsvarer den 56 år gamle litaueren som kjørte vogntoget.  Foto: Silje Løvstad Thjømøe

nyheter

– Først bråbremset jeg, men jeg oppdaget at det ikke hjalp fordi jeg bare skled. Jeg prøvde å rette opp bilen for ikke å kjøre av veien, og slapp bremsen helt. Jeg så to personbiler komme mot meg. Da vi kjørte forbi hverandre så smalt det. Jeg prøvde å bremse igjen, men det var så glatt og jeg var redd for å miste kontrollen, sier den 56 år gamle trailersjåføren i sal 8 i Nord-Troms tingrett.


– Vi skjønte at det aldri kom til å gå bra

Ekteparet fra Gryllefjord, som ble vitne til den dramatiske kollisjonen i Balsfjord, sier at vogntoget sneiet dem med fem centimeter. – Vi var utrolige heldige. Det kunne like gjerne vært oss som ble truffet.

 

Ramona Lind skal vitne mot sjåføren: – Jeg synes synd på ham