Isen skaper trøbbel — hurtigbåtene måtte returnere

Isforholdene ved Finnsnes gjør at hurtígbåtene verken kan anløpe eller passere tirsdag morgen.

RETURNERER: Her returnerer sørgående hurtigbåt «Kistefjell» til Lysnes etter at store mengder is hindret den fra å passere forbi Finnsnes eller legge til ved Lundkaia tirsdag morgen.  Foto: Stian Blindheim

nyheter

På grunn  av isen måtte sørgående hurtigbåt «Kistefjell» returnere til Lysnes, og nordgående «Sollifjell» returnere til Brøstadbotn tirsdag morgen.

– Herfra jobbes det med å frakte passasjerene videre i buss slik at alle kommer seg dit de skal, men det blir dessverre forsinkelser, sier Mats Kongshaug, trafikkvakt ved Troms fylkestrafikk.

Kongshaug sier isen ligger i et belte og sperrer sundet ved Finnsnes fra Lundkaia og helt over til Olaholmen og Silsand.

– Dette gjør det håpløst for båtene å komme gjennom sundet. Du kan nær sagt gå tørrskodd over på isen. Det er bare å håpe at det blir masse vind som kan løse opp isen, sier han.

– Dårlig informasjon

Monica Ingedatter Møller var en av dem som skulle reise fra Finnsnes til Tromsø med hurtigbåten tirsdag morgen.

– Da det ble klart at båten ikke kom, ble vi skysset i buss til Lysnes. Men det var lite informasjon underveis. Det er for dårlig. På Lysnes måtte vi vente på bussen med passasjerene fra hurtigbåten i Brøstadbotn før vi kunne dra videre.

– Klokka 11.09 var vi endelig på vei til Tromsø. Flaksen var at jeg har time seint på sykehuset. Om bord i båten har informasjonen vært bedre, sier Ingedatter Møller.

Hun synes Troms fylkestrafikk burde hatt en plan for buss for båt klar allerede fra morgenen av, når de visste at det kunne bli problemer med is. Spesielt siden det ikke er hurtigbåt fra Tennskjær på tirsdager og torsdager.


– Hvem har ansvaret for å rydde vekk isen?

Denne vinteren har is- utfordringene i Gisundet vært store. Ole-Roger Storås i Senja Ap etter-lyser at noen tar ansvar.