Inngikk kjempekontrakt om ny brønnbåt

Brønnbåt Nord AS, der Salangen-selskapet Salaks AS har eiendeler investerer nå rundt 300 millioner kroner i ny brønnbåt.

NY BÅT: Brønnbåt Nord AS har inngått avtale med Aas Mek AS om bygging av denne brønnbåten. Fra første kvartal 2021 skal den være klar til å serve oppdrettsnæringa i Sør-Troms.   Foto: Illustrasjon: Aas Mek AS

nyheter

Det er verftet Aas Mek AS som skal bygge båten. Båttypen heter AAS 3002 S. Den har en lastekapasitet på 3.000 kubikkmeter og er blant annet designet for åpen og lukket transport med RSW kjøling. Skroget skal bygges i utlandet og nybygget skal overleveres rederiet første kvartal 2021.

Dobler kapasiteten

Brønnbåt Nord AS som ble stiftet i 2015 eies av Salaks AS, Gratangslaks AS og Kleiva Fiskefarm AS. Selskapet har to brønnbåter. «Lifjell» og «Grotanger» og holder til på Engenes i Ibestad kommune. Selskapet har 21 ansatte, og daglig leder er Per-Harald Olsen. Olsen forteller til Folkebladet at de i dag har 1.500 kubikkmeter lastekapasitet på båtene de har.