– Beltet kan være forskjellen på liv og død

Det blir både økt informasjon og flere kontroller under beltekampanje som starter mandag.

BELTEBRUK: Mandag starter en kampanje med fokus på beltebruk i buss.   Foto: Statens vegvesen

nyheter

Mandag kjører Statens vegvesen, Yrkestrafikkforbundet, NHO Transport, Kollektivtrafikkforeningen og NTF i gang en kampanje med fokus på beltebruk i buss over hele landet.

– Dette samarbeidet startet i 2015. Siden den gang har vi sett en forbedring av beltebruk i buss. Bussen er fortsatt den største «frisonen» for bilbeltebruk, og det er fortsatt en jobb som må gjøres med å informere og minne busspassasjerene om hvor viktig det er å huske beltet – også på bussen, heter det på nettsidene til Yrkestrafikkforbundet.

– Heldigvis er det få alvorlige ulykker med buss, men om noe skjer, kan beltet være forskjellen på liv og død, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Det vises til at antallet alvorlige ulykker i buss er lavt, men konsekvensene kan bli fatale om det skulle skje en ulykke.

– Da er beltet livredder nummer én. Den viktigste pådriveren for at folk skal bruke belte i buss er at sjåføren stadig minner på at bruken er påbudt. Dette kommer frem i spørreundersøkelser som gjøres etter kampanjeperiodene.

– Kolliderer man uten belte, blir man mye tyngre enn man tror. Man kan faktisk treffe andre medpassasjerer i en voldsom kraft og kan få fatale konsekvenser. Bruk belte, ikke for unngå bot, men for å unngå å skade andre. står det å lese på nettsiden.

I perioden vil det være både kontroller og informasjonsspredning om viktigheten av å bruke belte.