Polsk transportør: – Det er ville tilstander på norske veier

Michal Rybinskis selskap frakter fisk fra Nord-Norge til Europa. Til iTromsø sier han at han synes det er ille å se hvordan noen utenlandske sjåfører oppfører seg på norske vinterveier.
nyheter

– Vi har jo alle lest om den unge gutten som ble livstruende skadet i møte med den litauiske traileren i Balsfjord nå i januar. Jeg kjenner til selskapet, og det er noe vi i bransjen her nede snakker mye om. Det er ikke bra. Dessverre er det generelt for mange utenlandske sjåfører som kjører på vinterføre uten å ha riktig utstyr eller er godt nok forberedt. Det ødelegger for de seriøse i bransjen.


Krever strengere krav for dekk og flere kontroller

Norges Automobilforbund kaster seg på trenden, og krever strengere krav til tungtransport på norske vinterveier.

 

Det sier Michal Rybinski på telefon til iTromsø fra sitt kontor i Polen. Han driver selskapet Nordic Thermo Spedition i den polske byen Gdynia, et selskap som har 15 semitrailere. De fleste av dem kjører turer til Norge og Nord-Norge, og frakter med seg fisk til Polen og andre steder i Europa.