– Vi hadde reddet hunden hadde vi hatt redningsbåt

Bygdefolk i Rossfjord kjempet i helga forgjeves for å redde en hund opp fra elva. De frykter flere dødsulykker og krever at brannvesenet i bygda får redningsbåt og utstyr til den farlige elva..

VIL HA BÅT: Lørdag kveld forsøkte Bjørn Ole Hansen, Jan Ole Nerli, Håkon Andre Pettersen og Jan Oddvar Eriksen forgjeves å redde en hund som gikk under i elva bak dem. Isen var for tynn til at de klarte å berge den. –Hadde vi hatt redningsbåt hadde vi berget den, sier Bjørn Ole Hansen.   Foto: Raymond Andreassen

nyheter

Klokken var cirka 22.00 lørdag kveld da Bjørn Ole Hansen, tidligere brannmann ved utestasjon i Rossfjord, hørte bjeffingen utendørs. Han hadde tilfeldigvis gått utenfor husdøren et lite øyeblikk, og den intense bjeffingen nede fra elva var ikke til å ta feil av.

– Man er jo vant til å høre bjeffinger fra hunder i bygda innimellom, men denne bjeffingen reagerte jeg tvert på. Det var en redselsfull gjøing, og jeg trodde først at det var en skadet hund, forteller Hansen.