Feirer nytt bygg med minikonsert og VM-krok

Med en rekke aktiviteter for små og store åpner hele Kunnskaps- og næringparken dørene på Finnsnes lørdag.

DAG: Det er en rekke aktører som lørdag åpner dørene og byr på flere arrangemeter, spesielt rettet mot barnefamilier. Øverst fra venstre på bilder ser man: Lill-Tove Torheim i SNN, Lill-Evy Simonsen, Salmar, Linda Kildahl Espenes, Salmar. Fra venstre midten: Halgeir Johannessen, SNN, Kristin Klemetsen Troms fylkestrafikk, Ruth Marit Myrli i Troms fylkestrafikk. Og nede fra venstre: Siri-Lise Knutsen, SNN, Lene Jørgensen, Studiesenteret, Siri Lund, SNN, Karoline Sandberg, Salmar, Arne Harald Steilbu, Lenvik bibliotek og Dag Rune Toresen fra Sult.   Foto: Carina Hansen

KOMMER: Sangfulen Maria Haukaas Mittet fra Senja holder en minikonsert inne på Sparenbank1 sine lokaler på Finnsnes denne lørdagen.   Foto: Rune Ottarsen

nyheter

Når Sparebanken Nord-Norge (SNN) offisielt åpner dørene blir hele bygget med på en festdag med flust av aktiviteter midt i Finnsnes sentrum.

– Folk har jo kanskje sett deler av bygget, eller bare utsiden, men nå kan alle komme å se hva som foregår inne. Det blir masse gratis aktiviteter, det blir rett og slett en fest, og det gleder vi oss til, sier banksjef Siri Lund.

VM og løp og konsert

Sparebank1 på Finnsnes har funnet seg godt tilrette i de nye lokalene inne i Kunnskaps- og næringsparken. Nå har de lagt opp til en rekke arrangementer lørdag.

– Det blir kunstvandring, en VM-krok med sendinger og stakemaskin. «Hver gang vi møtes»-aktuelle Maria Haukaas Mittet fra Senja skal ha konsert, og Marie Vangen skal også opp på scenen. I tillegg blir det et trappeløp som blir livestreamet fra første til åttende etasje. Her deltar 14 spreke fremtredende personer fra Midt-Troms. Alle disse får også 5.000 kroner de kan dele ut til et valgfritt godt formål, så dette gleder vi oss til. I tillegg blir det mye mer, smiler banksjefen.

Film og besøk

Biblioteket lokker med filmer når de denne lørdagen åpner blackbox.

– Det kommer til å skje masse denne dagen, og nå får folk en mulighet til å bli kjent med bygget og hva de ulike aktørene har å by på. Da det var mindre aktivitet og det ikke fantes en kafé her, merket vi dette tydelig i biblioteket. Tidligere når vi har arrangert for eksempel spillkveld, har det kommet opp til 700 personer til oss. Så denne gangen tror jeg vi kan forvente godt over 1.000 innom hele bygget, forteller Arne Harald Steilbu på biblioteket.

Laks og syklus

Salmars visningssenter vil i likhet med andre aktører i bygget bidra til åpningsfesten.

– Vi inviterer til å lage i stand laksetaco, kjører live-foring fra visningssenteret vårt i tillegg til å vise laksens syklus. Vi vil også være tilstede for spørsmål til de som måtte lure på hva vi driver med, sier Karoline Sandberg.

Visningssenteret som normalt er åpent på lørdager, har hatt økende besøk etter de åpnet, og Sandberg ser frem til flere nysgjerrige hoder denne helga.

– Noen lørdager har vi hatt flere hundre innom lokalene våre, mye takket være hurtigruta. Jeg er glad for det mylderet som er i huset og alt vi får til sammen, derfor tror jeg det blir veldig fint på lørdag. Vi får synliggjort jobben vi gjør sammen og hver aktør får vist seg frem denne dagen, sier Sandberg.

Fotball og studier

«Fra toppidrett til folkehelse» er Svein Arne Pettersens foredrag som blant annet skal ta for seg det å bruke teknologi for å øke prestasjonen på fotballbanen. Dette er et tilbud Studiesenteret kjører under åpent hus.

– Pettersen er en kjent personlighet som skal ta for seg noe som jeg tror mange vil finne svært interessant. Så vil vi også være tilgjengelige og fortelle om hvilke muligheter og lokaler vi har, sier Lene Jørgensen hos Studiesenteret.

Vise seg frem

Troms fylkestrafikk ligger i tredje etasje og til forskjell fra de andre aktørene er de noe mer «bortgjemt».

– Vi har jo gjemt oss litt bort i bygget, men nå skal vi ned i foajeen. Her skal vi vise folk hvordan de lett kan gjøre et rutesøk, kjøpe biletter på mobilen og slike ting. Det er mye som skjer hos oss, men jeg opplever til daglig at folk ikke vet at vi er her, sier Ruth Marit Myrli i Troms fylkestrafikk.

Levende hus

Dag Rune Toresen fra kafeen og restauranten Sult gleder seg også til åpen dag.

– Vi skal ha både kakebuffet og lunsjbuffet denne dagen. Det er klart at vi merker stor pågang når folk besøker andre aktører i bygget. Etter hvert som byggene har blitt fylt opp, har vi fått et levende hus med mye aktivitet og det er bare positivt, avslutter Toresen.