Har fått inn over 200.000 kroner

De UNN-ansatte initiativtakerne er overveldet over responsen.

OVERVELDET Aksjonsgruppa er rørt til tårer av en enorm givervilje som er vist det siste døgnet.  Foto: Ronald Johansen, iTromsø

nyheter

Ambulansearbeiderne ved UNN sin innsamlingsaksjon for innkjøp av brystkompresjonsmaskiner, har gitt resultater på kort tid.

Rørt til tårer

I tillegg til den første giveren som ga 50.000 kroner, har 588 givere i skrivende stund gitt til sammen 168.858 kroner via innsamlingstjenesten Spleis. I tillegg har det kommet inn penger – uten at de for øyeblikket kjenner til eksakt sum – direkte på deres kontonummer.

 

Ambulansearbeider Tom Willy Thomassen tok privat initiativ til innsamlingen, og har fått med seg kollegaer i akuttberedskapen ved UNN.

– Hele aksjonsgruppa er rørt til tårer av giverviljen som er hos folk. To maskiner er nesten i boks, på under ett døgn, sier Thomassen til iTromsø.

Fra hele landet

Telefonen har ikke stått stille, og pengene har jevnt og trutt tikket inn på konto. Det meste kommer fra privatpersoner, ifølge Thomassen. Etter at VG publiserte iTromsøs sak fredag morgen, har det også kommet mange bidrag fra Sør-Norge.


Starter innsamlingsaksjon for livsviktig utstyr

UNN Tromsø har hatt lånte brystkompresjonsmaskiner i ambulansene, som nå er levert tilbake. UNN har ikke midler til å kjøpe egne, så ambulansearbeidere har på privat initiativ startet innsamlingsaksjon.

 

– Det har tatt helt av. Vi er helt overveldet.

Aksjonsgruppa kommer til å kjøpe inn brystkompresjonsmaskiner til det er tomt for penger. De øyner store muligheter for å nå det opprinnelige målet om tre.

– Får vi inn penger til mer enn tre maskiner, kjøper vi inn flere og plasserer ut til resten av distriktstjenesten, sier Thomassen.