Sparker i gang et helt nytt mesterskap

Grasmyr bygdelag sparker i gang et Senjamesterskap i spark denne vinteren og håper på en real folkefest.

KLAR: Både Gunn Karin Nordli og Øivind Ruud Kringstad er klar for folkefest i Kvanliveien i mars. Nå har de også opprettet en facebookgruppe hvor all informasjon om arrangementet vil bli lagt ut. På sparken sitter Hågen Kringstad.   Foto: Carina Hansen

nyheter

Lørdag 9. mars skal Grasmyr bygdelag arrangere det de håper å bli en årlig affære. Det er Senja sitt første mesterskap i spark som skal arrangeres og med det håper de på mer enn godt sparkeføre.

– Sannsynligvis er det ordfører Geir-Inge Sivertsen som kommer til å åpne arrangementet. Vi tror at det kan bli folkelig stemning og varme vintersmil. Dette gleder vi oss til og tror det blir artig, sier Øivind Ruud Kringstad i Grasmyr bygdelag.

Flere løp

Det var Kringstad som først kom på å sette i gang et slikt mesterskap. Løpet skal gå i Kvanliveien fra Neveråsen ned til Kvanlikrysset.

– Det vil være forskjellige klasser og den største løypa er målt til 1,2 kilometer, forteller Kringstad.

– I tillegg til denne løypen vil vi også ha en kort løype. Den skal barna få kjøre i og den skal benyttes i et renn hvor vi premierer den flotteste og fineste utsmykket sparken, sier Gunn Karin Nordli i Grasmyr bygdelag.

– Hva forventer dere å se i denne klassen?

– Dette tror jeg kan bli veldig artig. Her gjelder det ikke å komme først i mål, men man dømmes ut i fra noen kriterier. Best utsmykning, de som lager best stemning og viser kreativitet. Jeg tror vi kommer til å se mye folk i utkledning og pene sparker, sier Kringstad.

Frivillig

De håper selvfølgelig på mange oppmøtte, både publikummere og deltakere.

– Hvis dette blir et godt besøkt arrangement, tenker vi å gjenta dette tenker vi å dele ut en vandrepokal, slik at vi kan gjøre dette årlig, sier Nordli.

– Av Salmar har vi fått midler som blant annet skal gå til en dronefilm av arrangementet, så dette blir veldig bra, sier Kringstad.

Nordli håper lokale krefter blir med for å få arrangementet gjennomført.

– Vi håper mange her i bygda vil stille opp å hjelpe oss. Derfor er vi nå ute og forteller om mesterskapet, slik at flere får vist sin interesse. Så kommer det opp plakater også etterhvert, sier hun.

– Så håper vi jo på bra vær da. Spesielt skikkelig sparkeføre, smiler Kringstad.

Lørdag 9. mars håper Grasmyr bygdelag å sparke i gang et helt nytt mesterskap: Senjamesterskapet i spark er navnet og inneholder flere renn.