Nyhetsdøgnet tirsdag 11. februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

SLITER Dette vogntoget slet i en bakke i Ringveien — midt i Finnsnes sentrum — tirsdag ettermiddag.  Foto: Susanne Noreng

IS: En stridsvogn har dratt med seg isklumper opp på E6 ved Sundlia. Bildet er tatt i en annen sammenheng.  Foto: Folkebladet

nyheter

Troms

15.52, Tromsø: Solligården, kjøretøystans. Buss skaper noe trafikkale problemer etter å ha sklidd på stedet, berging er bestill og vi er på stedet, ingen skader.

Ni minutter senere melder politiet at det er store utfordringer på stedet, men at politiet har to patruljer på stedet for å dirigere.

14.30, Finnsnes: Et vogntog slet med å komme seg opp en bakke i Ringveien på Finnsnes. Det opsto litt trafikale problemer, men stort sett gikk trafikken forbi.

12.45, Torsken: På grunn ras og rasfare mellom Sifjord og Flakstadvåg vil Redningsskøyta Dagfinn Paust ligge på Flakstadvåg i beredskap klokken 19 tirsdag, opplyser Torsken kommune.

09.40: Det har gått flere ras på Senja i natt og i morgentimene tirsdag. Ved Breitindtunellen, mellom Mefjordbotn og Senjahopen, kom det to ras i natt, et ved tunnelåpningen og et noen meter innenfor forteller en tipser til Folkebladet. Han tok dette bildet av raset:  

09.25: NVE varsler om betydelig og stor skredfare, faregrad 3 og 4, i store deler av Troms tirsdag. På varsom.no kan du følge situasjonen og oppdatere deg på skredfaren.

Har du bilder eller video av snø og uvær — del dem med våre lesere her

08.40: Statens vegvesen melder om flere stengte veier i Midt-Troms tirsdags morgen. Se oversikt her:


Store snømengder har ført til stengte veier

Statens vegvesen melder om flere stengte veier i Midt-Troms tirsdags morgen.

 

08.35 Målselv:  Politiet melder på Twitter at en stridsvogn har dratt med seg isklumper opp på E6 ved Sundlia. Syv biler har kjørt inn i disse isklumpene og fått materielle skader. Videre skriver politiet at Militærpoliti er på stedet og at trafikken går som normalt.

08.20: Skavlia/Hilleshamn: Politiet har fått melding om at det har gått et snøskred over vei. Snøskredet er cirka 20 meter bredt og tre meter høyt. En bilist hadde kjørt seg fast inn i skredet, men ingen personskader som følge av skredet. Vegtrafikksentralen er varslet, og sender entreprenør til stedet. Det opplyser Troms politidistrikt.

(Les flere oppdateringer under videoen)

Kraftig snøfall har ført til stengte veier på Senja, både på grunn av snøskred og fare for snøskred. Hvis det blir flyforhold skal Statens vegvesen i løpet av dagen prøve å sprenge ned skred ved hjelp av helikopter.

 

Norge

05.12 Nordmøre: NTB melder at to hotellgjester ble evakuert fra Hopen Brygge på Smøla på grunn av kraftig røykutvikling natt til tirsdag. Brannen ble raskt slukket. Les mer her.

03.42 Oslo: Ap vurderer å stramme inn handlingsregelen for å hindre politikere i bruke for mye av oljepengene som skal sikre framtidige pensjoner. Det melder NTB. Les mer om dette her.

00.04 Norge: Parallelt med at Norge har innført sanksjoner mot Russland etter annekteringen av Krim, har Equinor investert milliarder i landet. Det skriver NTB. Les mer her.

23.42 Oslo: NTB skriver at like før jul fikk statsminister Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes beskjed om at han har kreft. Han har fått fjernet flere ondartede flekker. Les mer om dette her.

Verden

05.30 Kina: De asiatiske børsene gikk opp tirsdag i takt med forventningene knyttet til de nye handelssamtalene mellom USA og Kina i Beijing. Det skriver NTB. Les mer her.

05.10 USA: Mens republikanerne og demokratene i Kongressen kom til en tentativ avtale om grensesikkerhet, tordnet Trump mot opposisjonen under et velgermøte i El Paso. Det skriver NTB. Les mer her.

03.33 USA: Republikanere og demokrater i Kongressen er i prinsippet enige om en ny budsjettavtale for grensesikkerhet, ifølge republikanernes sjefforhandler. Dette melder NTB. Les mer her.

01.33 Istandbul: NTB melder at fire tyrkiske soldater mistet livet da et militærhelikopter styrtet i et boligområde i Istanbul mandag. Les mer her.

01.16 Canada: NTB skriver at Canadisk politi har befridd 43 mexicanere som ble utsatt for tvangsarbeid ved feriesteder i det nordamerikanske landet. Les mer her.

00.19 Nigeria: NTB skriver at fem mennesker er skutt og drept i sammenstøt i Nigeria mellom tilhørere av landets to største partier. Uroen griper landet kun få dager før valget. Les mer her.