Nyhetsdøgnet mandag 11.februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonal og globalt.

KOLLISJON To biler var involvert i en kollisjon på Bardufoss mandag formiddag. Alle nødetatene rykket ut.  Foto: Stein Wilhelmsen

DEKK: Slik så dekkene ut til det ene vogntoget som ikke fikk tillatelse til å kjøre inn i Norge, etter at Statens vegvesen gjennomførte kontroll på Kilpisjärvi tollsted søndag kveld.   Foto: Statens vegvesen

nyheter

Troms

22.19, Kvaløya: Hittet hund. Husky funnet i Kantarellveien, hunden tatt vare på inntil videre, melder politiet.

22.17, Fossbakken: Kjøretøystans. Flere tyngre kjøretøyer sår fast på E6 ved Fossbakken, E6 er for tiden sperret i begge kjøreretninger, vi er på stedet, melder Troms politidistrikt på Twitter.

18.41, Sørbotn: Kjøretøystans. Utenlandskregistrert turistbuss har mistet et hjul på E-8, ikke meldt om noen form for skade i forbindelse med dette, melder Troms politidistrikt, som hadde en patrulje på stedet.

Kun syv minutter senere kunne politiet melde om at berging var rekvirert.

– Passasjerer hentet av annen buss, bilberging skal være varslet av firmaet. Bussen sperrer sitt kjørefelt men trafikken flyter greit på stedet, melder politiet.

15.35, Heggelia: Trafikkontroll på fart og adferd. Det ble skrevet ut 11 forenklede forelegg på fart samt ett forenklet forelegg grunnet bruk av mobil under kjøring, opplyser politiet.

14.44, Kårvikhamn: Nødetatene har rykket ut med tilnærmet full styrke til barnehagen i Kårvikhamn etter melding om brann der. Les mer her

12.55, Bardufoss: Politiet har fått melding om trafikkuhell ved rundkjøringa mot flyplassen på Andselv. To personbiler er involvert, personskader foreløpig ikke avklart. Utrykningsenheter på veg til stedet.

09.22, Oteren: En lastebil kjørt av vegen og tippet på siden på E6 ved Oteren. Det er kke personskade, men det er svært glatt på stedet. Politiet er på stedet hvor det foregår manuell dirigering av trafikken.

02.30 Kilpisjärvi: Statens vegvesen melder på Twitter at de søndags kveld gjennomførte en tungtransport kontroll på Kilpisjärvi tollsted, på grensen mellom Troms og Finnland. Av 41 kjøretøy ble syv stykker ilagt bruksforbud. Årsaken var dekkutrustning som ikke var egnet på  is eller snødekke.

Norge

08.27 Oslo: Den Amsterdam-baserte børsgruppen Euronext hever budet på Oslo Børs fra 145 til 158 kroner per aksje, skriver NTB. Budet er høyere enn det amerikanske Nasdaq har kommet med. Les mer her.

07.53 Norge: NTB opplyser at LHBT-personer er betydelig mer utsatt for hatefulle ytringer enn den øvrige befolkningen, og konsekvensene av slike ytringer er hardere for mange av dem. Les mer her.

07.07 Norge: Folk må vente i gjennomsnitt 22,5 måneder for å få utbetalt penger fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE), Skriver NTB. Regjeringen har gitt penger for å få tiden ned. Les mer her.

00.51 Norge: I helgen kostet en kilowattime strøm 46 øre på kraftbørsen Nord Pool, skriver NTB. Det er den laveste strømprisen så langt i 2019. Les mer her.

Verden

05.24 Afghanistan: USAs fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan er på et uanmeldt besøk i Kabul, melder Reuters. Turen er hans første til utlandet som minister. Les mer her.

04.03 Alicante: NTB skriver at en kvinne i 30-årene som har vært etterlyst av norsk politi for flere bortføringsforsøk, er pågrepet på Costa Blanca utenfor Alicante, ifølge VG. Les mer her.

03.39 USA: NTB melder at demokraten Elizabeth Warren, som stiller som motkandidat mot Donald Trump i presidentvalget 2020, antyder at Trump kan være i fengsel før neste valg. Les mer her.

02.47 USA: 380 baptistprester og kirkearbeidere anklages for seksuelle overgrep som skal ha etterlatt 700 ofre siden 1998, skriver NTB. Anklagene meldes av flere amerikanske aviser. Les mer her.

02.20 Haiti: NTB skriver at hundrevis av demonstranter i Port-au-Prince i Haiti viste søndag avsky mot president Jovenel Moïse for fjerde dag på rad. Les mer her.

01.58 London: NTB melder at Mexicanske Alfonso Cuarón vant søndag Bafta-prisen for beste film og regissør for sin film «Roma», en Netflix-produksjon om hans barndoms nabolag i Mexico by. Les mer her.

01.17 USA: NTB melder at Jay Z og Beyoncés album «Everything Is Love», der Fredrik William Ball fra Fredrikstad var medprodusent på tre låter, har vunnet en Grammy. Les mer her.