Må svare om jernbane i Nord-Norge

Samferdselsministeren må svare på spørsmål om jernbane fra Troms-benken.

Konkludert: Er det konkludert før utredning er ferdig? Det vil nordnorske politikere ha svar på.  

nyheter

Det er Sandra Borch (Sp), Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Cecilie Myrseth (Ap) som har hvert sitt spørsmål til Stortingets spørretime tirsdag. Statsråden har kommet med uttalelser som forstås som at det er allerede er konkludert, samtidig som utredningen skal legges fram i neste nasjonale transportplan.

Fylkesnes viser til et intervju med iTromsø 4. februar om videre utbygging av jernbane i Nord-Norge var aktuelt: «Nei. Og det tror vel neppe det kommer som en overraskelse på folk. Jeg mener at vi istedenfor å forlenge jernbanen må koble godstrafikken videre til havs, slik at vi får færre vogntog på veiene», svarte samferdselsministeren.


– Det han egentlig sier, er at «vi har lurt dere»

I et intervju med iTromsø avviste samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mulighetene for en jernbane til Tromsø. Nå går ordførerkandidat i Tromsø, Pål Julius Skogholt (SV), hardt ut mot ham.

 

Slike uttalelser fører til spørsmål fra nord.