Først mye snø — så kommer regnet

Et polart lavtrykk med store mengde snø er ventet inn over Troms — og mot slutten av uka kommer regnet.

NEDBØR Det ventes en del nedbør de neste dagene. Først i form av snø, som her på Finnsnes mandag, og nærmere helga som regn. 

nyheter

Mandag lavet snøen igjen ned over Midt-Troms. Og dersom vi skal tro meteorologene skal det bli verre — et polart lavtrykk er nemlig på vei inn over fylket. Med det følger en god mengde snø.

Sjekk alltid oppdatert lokalvarsel her

Allerede mot slutten av helga ble det merkbart mildere. Temperaturene skal fortsette å stige de nærmeste dagene, melder værtjenestene Yr og Storm.

Østlig

- Vi har lenge hatt en østlig vindretning, men den har nå snudd til sørvestlig, sier Ragnhild Nordhagen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø, til Nordlys.

Hun forteller at vestavinden tar med seg mildvær og mye byger, og det starter allerede mandag kveld.

Mandag ettermiddag lå lavtrykket over Lofoten og Vesterålen, og det særlig de sørlige deler av Troms som vil merke det polare lavtrykket når det ventes inn natt til tirsdag.

Vindfullt blir det også. I løpet av natta kan vinden komme opp i sterk kuling.

Snøfall

- Det kan komme mellom ti og 20 centimeter snø. Ut på formiddagen tirsdag vil vinden minke igjen, sier Nordhagen.

Men flere lavtrykk er i vente. Frem til onsdag vil nedbøren falle som snø, men fra torsdag og inn mot helga kan den komme som regn.

Det ventes mye regn torsdag og lørdag, men mot slutten av helga vil det komme inn et lavtrykk nordøst for oss.

– Det vil føre til nordavind, kaldere vær og lavere temperaturer igjen, sier meteorologen.

Her er varselet for de tre neste dagene:

Tirsdag: Bris av skiftende retning, frisk bris utsatte steder, først på dagen opp i stiv kuling fra sørvest. Snøbyger, avtagende bygeaktivitet utover dagen.

Onsdag: Sørøst frisk bris eller liten kuling utsatte steder, fra om ettermiddagen opptil frisk bris av skiftende retning i Troms. Etter hvert litt sludd eller snø i Troms, om kvelden også på Vidda, ellers stort sett oppholdsvær.

Torsdag: Bris av skiftende retning, av og til liten kuling. Perioder med snø, til dels regn på kysten av Troms. Lite eller ingen nedbør i kyst- og fjordstrøkene i Finnmark.