Årsmøte i Troms Senterparti:

Ble kåret til årets lokallag i Troms

Ikke mindre enn 16 delegasjoner deltok på årsmøtet fra Senja Sp i helga. Slikt blir det kåring av.

Senja sp: Disse var på årsmøte fra Senja Sp: Fra venstre: Morten K. Johnsen, Gunnleif Alfredsen, Anders Killie Solli, Bjørn-Richard Pedersen, Børge Andreassen, Sarah Hansen, Martin Tøllefsen, Tom-Rune Eliseussen, Alf Nylund, Birgit Andreassen, Roy Willy Hansen, Håvard Killie, Roall Wang, Roar Åge Jakobsen og Knut-Ole Rabbmo. (Ikke tilstede Regine Solli).   Foto: Privat

nyheter

Senja Sp ble nemlig årets lokallag i Troms under Troms Senterpartis årsmøte i Tromsø i helga der også Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum deltok.

– Umulig å ikke bli inspirert

Lokallagsleder Anders Killie Solli forteller til Folkebladet at det var en stor inspirasjon å delta i helga, og ikke minst er han fornøyd med at så mange deltok fra Senja-kommunene.

– Det er klart at det er en stor inspirasjon å dra til Tromsø i lag med Trygve Slagsvold Vedum og Sandra Borch. Da er det umulig å ikke bli inspirert, sier han.

– Partiet er i utgangsmotet imot tvangssammenslåing av kommuner. Hvordan var stemningen rundt dette i helga?

– Partiet er ved godt mot. Selv om motstanden mot sammenslåing var stor så innser vi realitetene at nå er vi sammenslått til Senja kommune. Da er alle mann klar for at det nå er Senja kommune. Da er det bare å brette opp ermene å sette i gang, sier han.

– Vi er ikke opptatt av at vi tapte denne kampen. Vi vil gjøre det beste ut av noe vi i utgangspunktet ikke hadde tro på. Vi er målretta opptatt av hvordan vi kan være en tydelig stemme i den nye kommunen. Det er viktigst for oss. Det var nok også mye av årsaken til at vi ble årets lokallag, sier han.

Mange nye medlemmer

Senterpartiet er åpenbart i fremgang noe også meningsmålingene viser. NRK skriver mandag at partiet siden nyttår har fått 900 nye medlemmer der en av tre kommer fra Nord-Norge.

– Vi merker også dette. Bare fylkeslaget i Troms fikk 40 nye medlemmer i helga og lokallaget fikk et tosifra antall nye medlemmer. Men jeg må nok medgi at vi ligger nærmere 11 enn 99 nye medlemmer på Senja, sier han.

– Vi føler at sakene som berører folk er saker som vi har trodd på i mange år, fortsetter han.

Stått på grunnprinsippene

– Sp blir beskyldt for populistiske utspill, blant annet i distriktspolitikken?

– Ja, men jeg tror nok at en da må se litt på historikken. Det er ikke slik at vi som parti har forandra meninger. Vi har stått på grunnprinsippene hele tiden og akkurat nå er det aktuelt og populært blant folk. Dette dreier seg ikke om at vi snur kappa etter vinden. Vi går for det vi står for. Men at det kan forekomme populistiske utspill er klart, det er jo noe alle partier gjør i forkant av et valg, sier Killie Solli.