Nyhetsdøgnet søndag 10. februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

TAXI-RAN: Dette skal være taxien som ble utsatt for ran av en ung mann søndag morgen. Ferden endte i grøfta.  Foto: MMS-tipser

nyheter

Troms

Finnsnes – ca 0630: En ung mann er pågrepet for å ha overfalt en taxisjåfør samt kjøring i ruspåvirket tilstand. Ferden endte i grøfta etter litt over 1 kilometer. Saken etterforskes som ran, opplyser politiet.

Karl-Erik Thomassen, operasjonsleder ved Troms politidistrikt, opplyser at det etter forholdene går bra med taxisjåføren.

– Taxisjåføren har vært til legesjekk, hvor det er konstatert at han er uskadd.

– Ble taxisjåføren tvunget ut av bilen, eller var han i bilen da den kjørte ut?

– Nøyaktige omstendigheter og hva som har skjedd er noe som må etterforskes for å få klarhet i. Derfor går vi foreløpig ikke ut med veldig mye detaljer rundt dette, sier Thomassen.

Harstad – 06.28: En bilfører er siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Politiet melder at de har tatt beslag i førerkort og at vedkommende anmeldelse.

Kvaløysletta – 05.33: En bilfører er siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand etter at han kjørte bilen sin i grøfta. Beslag av førerkort og anmeldelse, melder politiet.

Harstad – 03.57: En person er fraktet til legevakten etter å ha fått et glass i ansiktet inne på et utested. Vedkommende ble påført kutt i øre/ hals regionen. Uklart hendelsesforløp pr. nå, opplyser politiet. Sak vil bli opprettet og etterforsket.

Tromsø – 03.38: To personer er bortvist fra sentrum etter å ha vært involvert i en ordensforstyrrelse inne på et gatekjøkken i sentrum.

Kroken – 03.24: Politiet rykket ut til Kroken etter melding om at det brant i ett eller annet. Det viste seg at en høyttaler som hang på veggen ved bensinpumpene på Cirkel K har blitt påtent. Vitner har observert 3 ungdommer som løp fra stedet. Branntilløpet ble slukket av forbipasserende

Finnsnes – 02.40: To personer bortvist fra sentrum etter å ha vært involvert i en ordensforstyrrelse i sentrum.

Tromsø – 22.29: Mann i slutten av 30-årene stanset og mistenktes for ruspåvirket kjøring. Bil stanset på Tromsøya.

Nordland

Leknes – 02.53: Ordensforstyrrelser på et spisested. Politiet til stedet. En person innbragt og satt i arrest. Anmeldes for ordensforstyrrelse og forulemping av offentlig tjenestemann.

Andenes – 02.52: En person tatt med mindre mengde narkotika. Forholdet anmeldt.

Narvik – 02.36: Slagsmål mellom to personer. En person er pågrepet. Person nummer to er sendt med ambulanse for behandling/undersøkelse, opplyser politiet.

Narvik – 00.37: UP har stanset en bil der de mistenker fører å være ruspåvirket. Etterforsking startet, melder politiet i Nordland.

Finnmark

Hammerfest – 01.30: En kvinne i 20-årene ble anmeldt for ordensforstyrrelser og forulempning av offentlig tjenestemann i Hammerfest sentrum. Politiet bortviste henne fra Hammerfest sentrum.

Norge

Mann kritisk skadd etter knivstikking i Oslo sentrum

En mann er kritisk skadd etter en knivstikking i Storgata i Oslo natt til søndag. To andre menn ble alvorlig skadd. Mer om saken her.

Mann fikk isklump i hodet i Oslo

En mann er lørdag kveld kjørt til legevakten i Oslo etter han fikk en isklump i hodet i Oslo sentrum. Politiet oppfordrer fotgjengere om å være varsomme. Les mer her.

Verden

To personer pågrepet etter hån av Sala-dødsfall

Politiet har pågrepet to Southampton-supportere som skal ha gjort narr av Emiliano Salas dødsfall. Hendelsen skjedde underveis i lørdagens kamp mot Cardiff, melder NTB.

Cardiff spilte sin første kamp siden Salas kropp ble hentet ut fra flyvraket som krasjet i Den engelske kanal 21. januar. Før kampen ble det holdt ett minutts stillhet, og spillerne på begge lag spilte med svarte sørgebånd.

Underveis i kampen ble to Southampton-fans observert mens de lagde flybevegelser. Det melder blant andre Sky Sports.

Southampton bekrefter at to personer er pågrepet.

– Klubben vil fortsette samarbeidet med Hampshire-politiet for å identifisere personer som har gestikulert mot Cardiff-supportere, heter det i en uttalelse fra klubben.

– Slik oppførsel hører ikke hjemme her og tolereres ikke på St. Mary's (Southamptons hjemmearena). Klubben tar avstand fra alle involverte og kommer til å utestenge de identifiserte supporterne.

(©NTB)