Nyhetsdøgnet fredag 8. februar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix 

nyheter

Troms

10.39 - Tromsø: Førerkortbeslag. Grunnlaget er for dårlig utsyn grunnet for dårlig skraping av vinduer. Sak opprettes, melder Troms politidistrikt.

10.11 - Tromsø: Åtte droner observert ved Tromsø Maritime skole, denne flygingen er ikke godkjent av Avinor. Kinesisk turfølge stod bak hendelsen, vi innhenter ID på alle involverte og oppretter sak på forholdet, melder Troms politidistrikt.

Klokken 11.06 melder politiet at det ikke dreier seg om åtte droner, men om to droner og åtte kinesere i reisefølget.

– Vi er ferdig med avhør av reisefølget, det viser seg at reisefølget besto av 8 personer, men det har bare vært 2 droner i luften og ikke 8 som vår første informasjon gikk ut på. Begge personer som har operert dronene vil få utferdiget et forelegg, det tas ikke beslag i utstyret, melder Troms politidistrikt.

04.34 - Takvatnet: Nødetatene har rykket ut etter melding om at en bil var observert liggende i grøfta på E6 ved avkjøringen til Mauken skytefelt. Ved ankomst fant politipatruljen en bevisstløs person i bilen. Ambulansehelikopteret har akkurat ankommet stedet, melder Troms politidistrikt.

Klokken 05.29 melder politiet at luftambulansen har forlatt stedet.

– Den bevisstløse personen blir flydd til Tromsø med luftambulansen. Ut fra spor på stedet har personen formentlig vært alene i bilen. Sak vil bli opprettet og etterforsket.

02.00 - Langnes: Mann i 20-årene stanset av UP. Anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort.

Norge

08.33 -Neiden, Finnmark: Grensekontroll Neiden 07.02.19:  14 kontrollerte. 1 bruksforbud grunnet for dårlige dekk i henhold til fører. Fører la på kjetting og fikk kjøre videre, melder Statens vegvesen på Twitter.

06.01 - Oslo: Flytrafikken i Norge er stanset grunnet problemer med et datanettverk som forsyner Avinor med informasjon. Det er uklart hvor lang tid det vil å rette feilen.

01.43 - Alta: UP har gjennomført fartskontroll på E6 igjennom Alta. Resultat: 3 forenklede forelegg utstedt for fart. Ett førerkortbeslag etter for mange prikker. Høyeste fart 63 km/t i 50-sone, melder politiet i Finnmark.

01.24 - Oslo: Babcock avslår tilbudet fra Lufttransport teknikerforening om vilkår for dem som vedlikeholder luftambulansefly. Det var siste tilbud, sier teknikerne til NTB.

Verden

03.55 - Manchester: Sir Alex Ferguson (77) har foreløpig ikke uttalt seg om sin tidligere elev Ole Gunnar Solskjær (45) som manager i Manchester United. Men en mangeårig kollega kan avsløre at legenden er henrykt over det han ser, skriver VG. I forrige uke var nemlig René Meulensteen, som jobbet for Ferguson i forskjellige trenerroller i tolv år, på besøk hos skotten og tok en kopp te.