Forbruket økte med 50 prosent med ny strømmåler: – Skal ikke gå an

Etter at AMS-måler ble installert på tampen av 2017 har strømforbruket til Tommy Sarnes i Trollvik tilsynelatende eksplodert.

Spørrende: Tommy Sarnes fra Trollvik stiller seg spørrende til hvordan strømforbruket har fordoblet seg etter at AMS-måleren ble installert i slutten av 2017.  Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

I 2017 forbrukte Tommy Sarnes og familien i Trollvik totalt 19.142 kilowattimer (kWh). Dagsforbruket var i gjennomsnitt på 53 kWh per dag. I november dette året fikk familien imidlertid installert en automatisk strømmåler (AMS-måler), og siden den gang har strømforbruket tilsynelatende eksplodert. Sarnes forteller at AMS-måleren registrerte et strømforbruk på totalt 28.967 kWh i 2018 — 51 prosent mer enn året før. Med det hadde familien et gjennomsnittlig dagsforbruk på 80 kWh.

– Når jeg opplever en slik forskjell etter at AMS-måleren ble tatt i bruk, stiller jeg meg spørrende til det hele. Vi har de samme ungdommene i hus og opplever at vi har det samme strømforbruket som tidligere. I mitt hode er det ingenting som kan forklare en økning på nesten 10.000 kWh i året — det skal rett og slett ikke gå an, mener Sarnes.