Fikk ikke støtte for mer penger til Forsvaret: – Skuffet

Ingen andre enn Senterpartiets medlemmer stemte for partiets forslag om økte bevilgninger til Forsvaret, slik at Nato-målet om at to prosent av BNP skal gå til Forsvaret innen 20204 kan nås.

SKUFFET: Sandra Borch (Sp) er skuffet over at de andre partiene på Stortinget ikke støttet opp om Senterpartiets forslag tirsdag om mer penger til Forsvaret.   Foto: Torgeir Haugaard, Forsvaret

nyheter

Det kommer frem i en pressemelding fra Senterpartiet, signert Sandra Borch. Hun er skuffet over at ingen av de andre partiene stemte for forslaget.

– Jeg er skuffet over at både Høyre, Frp og Arbeiderpartiet velger å stemme ned forslaget. Alle har i sine program at de vil øke forsvarsbudsjettene til 2 prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP). Det er derfor skuffende at vi ikke kunne samle oss om et felles vedtak som slår fast 2 prosent-målet, sier Borch.

Hun er klar på at regjeringen ikke prioriterer Forsvaret.

– Jeg mener de nedbyggingene vi ser regjeringen gjør nå med tanke på flytting av Bell-helikoptrene fra Bardufoss til Rygge samt omgjøring av 2. bataljonen til en mobiliseringsbataljon er saker som tydelig indikerer at regjeringen ikke ønsker en satsing på forsvaret i nord, noe som er både beklagelig og alvorlig ikke bare for Nord-Norge, men for forsvarsevnen til hele vår nasjon.

Samtidig viser Borch til en endret sikkerhetspolitisk situasjon i Europa.

– Den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa har i løpet av det siste året blitt enda mer spent enn det var på samme tid i 2018. Viktigere enn noensinne er det å ha et robust landforsvar basert på en troverdig territoriell terskel. Vi er den eneste nasjonen med grense til Russland som ikke oppfyller kravene til NATO. Det e ingen tvil om at det krever handling gjennom økte forsvarsbudsjetter nå, avslutter Borch.