Meteorologen varsler enda kaldere vær

Minusgradene har lagt seg tungt over Midt-Troms og meteorologen har kan ikke by på varmere vær de neste dagene. Søndag er ventet å bli den aller kaldeste dagen.

KALDT Det kommer kaldere luft fra øst — og da kryper temperaturene nedover på gradestokken. Søndag blir kaldest.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

nyheter

Klarvær og kald luft fra øst har preget værbildet i Midt-Troms denne uka. Det vil det fortsette å gjøre også i helga og godt ut i neste uke. Forskjellen er at nå kommer også vinden.

Sjekk alltid oppdatert lokalvarsel her

Statsmeteorolog Jon Austerheim ved Værvarslinga for Nord-Norge sier til Folkebladet at søndag kommer til å bli den kaldeste dagen, både på innlandet og ved kysten.

– Nå begynte det jo å blåse litt i går og da stiger temperaturene litt, men nå kommer det kaldere luft østfra og da blir det kaldere. Sammen med vind kan det blir riktig så hustrig, sier Austerheim.

Faller gradvis

Han sier at temperaturene faller gradvis gjennom helga. Og at det ligger et felt med kald luft øst for oss som er på vei inn over regionen.


Varsler betydelig skredfare

Skredvarslinga melder om skredfare 3 i hele Midt-Troms fredag. Skikjørere bes unngå bratt terreng med fersk fokksnø.

 

– Innlandet blir ganske kjølig. Bardufoss fikk for eksempel en temperaturstigning da det begynte å blåse nå sist. Det gikk fra -28 til - 7. på ett døgn. Temperaturen på Innlandet vil falle til rundt ti minusgrader fredag og rundt -15 lørdag. Søndag er det ventet at temperaturen kan droppe ned mot 20 minusgrader igjen.

Han opplyser også at det kommer til å bli ganske mye kjøligere i fjellet. Fredag formiddag var det -15 grader på 1.000 meters høyde.

– De som vurderer toppturer i helga kommer til å få det kaldt, sier Austerheim og legger til at i tillegg til de kalde temperaturene vil det være både vind og snøfokk oppe i høyden.

Kaldt også på kysten

På kysten og i fjordstrøkene vil det først i perioden ligge på rundt fem kuldegrader, mens temperaturene synker litt mot kvelden. Lørdag er det ifølge Austerheim ventet rundt åtte kuldegrader, mens det på søndag kan bli ned mot ti grader og vind.

Meteorologisk institutt har også sendt ut farevarsel om moderat ising på fartøy. Varselet skyldes kombinasjonen av lave temperaturer og vind på kysten.