Lokale fiskere reagerer på at godkjent oppdrettslokasjon fra 2012 i ytre Øyfjorden som tas i bruk:

– Da blir fjorden tapt for fiskeri

Flakstadvåg Laks tar i bruk sin lokalsjon i ytre Øyfjord bare en måned etter NRS fikk sin søknad avslått. Det faller ikke i god jord hos fiskerne på Senja.

Øyfjorden: Lokale fiskere reagerer at Flakstadvåg Laks, datterselskap av Brødrene Karlsen, tar i bruk en godkjent konsesjon i Øyfjord etter Norwegian Royal Salmon (NRS) ikke fikk sitt anlegg godkjent før jul.Til høyre i bildet viser hvor NRS ville hatt sitt anlegg.   Foto: NRS

nyheter

Styremedlem i Nordre Senja Fiskerlag, Trond Berntsen sier fiskarlaget går imot ytterligere utsettelse utover de to anleggene som allerede er i drift lengre inn i fjorden.

– Om det er en «sovende» tillatelse eller ny, det skiller ikke vi på. Fiskerlaget mener det er nok med dem som driftes i fjorden. Kommer det et anlegg ute i fjorden er det gjort. Det spiller mindre rolle om det er ett eller to. Da er fjorden tapt for fiskeri, sier Berntsen.