Nå skal dette historiske byggverket fra 1920 selges

Bygget har vært tuberkulosehjem, psykiatrisk senter, gjestgiveri og asylmottak. Nå skal bygget på Gibostad selges for 10 millioner kroner.

SENJAGÅRDEN: Bygget på Gibostad går under navnet Senjagården i dag og var et asylmottak frem til sensommeren 2018. I dag drives det gjestgiveri i deler av bygget.   Foto: Fredrik Kampevoll

nyheter

Senjagården som er navnet bygget bærer i dag, har huset mye forskjellig siden det ble bygget i 1920. Det startet som et tuberkolosehjem på tampen av 1920-tallet, mens det på 1960-tallet ble Midtfylkests sykehjem, en institusjon for å ta imot psykisk lidende. Nå håper eiere at andre kan ta over byggemassen og skisserer flere alternativer i salgsoppgaven.

Sykehjem og leiligheter

«Senjagården egner seg godt for mange formål. Bygget er godkjent som sykehjem, og vil således passe perfekt til helseformål, for eksempel for private aktører som driver innenfor psykiatri eller lignende», står det i salgsoppgaven.