Innstramminger for hyttekjøring:

Spår lovløse tilstander i Bardu

Mer enn 100 hytteeiere på Altevatn kan bli rammet av fylkesmannens innstramminger for snøskuterkjøring. – Folk vil ta loven i egen hånd, spår ordfører Toralf Heimdal (Sp).

Rammet: Over 100 hytteeiere ved Altevatnet står i fare for å miste muligheten til å kjøre snøskuter til hyttene etter at fylkesmannen har varslet innskjerpelser.   Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Bardu kommune ved ordføreren har bedt om innspill i denne saken. Altevatn hytte- og båteierforening og Bardu motorferdselsforening har reagert overfor kommunen med forslag om tiltak for å gjøre det mulig å fortsatt kunne kjøre til hyttene. Avisa Nye Troms var først ute med å skrive om saken.

Mer enn 100 blir rammet

Bardu-ordfører Toralf Heimdal (Sp) er mildt sagt oppgitt over situasjonen. Overfor Folkebladet er han klar på at han mener folk fortsatt må få lov til å kjøre til hyttene sine. Han forteller at mer enn 100 hytteeiere har mindre enn 2,5 kilometer til hyttene når veien til Toppen er brøyta. Det gjelder hyttefelt 1 og 3 i sin helhet og flere i hyttefelt 2. Videre forteller Heimdal at Bardu kommune har som flere andre kommuner i en årrekke gitt dispensasjon for kjøring til hyttene i området. Men nå har altså fylkesmannen varslet innskjerping som vil tre i kraft når dispensasjonssøknadene blir behandlet for 2020. Heimdal ønsker innspill fra innbyggerne i saken, ikke bare fra Altevatn men også fra andre områder som blir rammet.