– Spesielt de eldre synes ikke ekte nordnorsk bannskap hører hjemme på TV

I tillegg til drøssevis med kritiske kommentarer i kommentarfelt, har også NRK loggført en rekke klager på språkbruk. Blant annet har serien «Sjette Gir» fått 10 dokumenterte klager.

Morsomt: Nico J. Åland fra Aspelund er å se i serien «Sjette Gir», og han synes bare det er gøy med alle kommentarene som har kommet i ettertid, inkludert de negative.   Foto: Kristian Kapelrud

nyheter

Det opplyser publikumsservice i NRK om. Til sammenligning har serien «113» fått èn klage, også dette på språkbruk. Det er nærliggende å tro at omtrent samtlige klager går på friskt språk lokale innslag – blant annet på Nico J. Åland fra Aspelund i «Sjette Gir», og ambulansesjåførene på Finnsnes Ambulansestasjon i «113». Førstnevnte tar kritikken med knusende ro.

Nico Åland fra Aspelund er en av deltakerne i NRKs nye motorsatsing «Sjette gir», som starter onsdag kveld. Han lover å gi bånn gass, men medgir at det kommer til å bli tøft. Her er en tyvtitt på episoden Nico deltar i.

 

– Tiden etter «Sjette Gir» har vært j*vlig artig. Det har vært helt enormt mye positive tilbakemeldinger, i tillegg til noen negative på språkbruk, sier Nico J. Åland.