5.000 flere reiste med hurtigbåten

Stadig flere velger båtveien mellom Harstad, Finnsnes og Tromsø. I fjor noterte Troms fylkestrafikk en forsiktig vekst på nær 5.000 reisende med hurtigbåten på denne ruta.

FLERE REISENDE: Flere reiste med hurtigbåten mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad i fjor. Aller mest var det i oktober måned med over 20.000 reisende.  

Fornøyd: – Dette er vi fornøyd med. Dette viser at vi har et stabilt tilbud mellom våre to største byer, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp). 

nyheter

I alt var det 29 kanselleringer på ruten mellom Harstad og Tromsø i 2018.

- Det ble satt inn buss for båt i de aller fleste tilfeller, forutenom formiddagsruter hvor passasjerer måtte vente på neste båt, sier daglig leder i Troms fylkestrafikk.

Han sier videre at årsaken til kanselleringer er en kombinasjon av været og noen tilfeller av tekniske problemer.

- Det har vært en regularitet på 98,5 prosent så det er ganske bra synes vi, med tanke på at vi har en del dager med utfordrende vær her i nord.

Forrige uke ble det klart at 203.658 mennesker reiste med hurtigbåten som går mellom Tromsø, Finnsnes, Brøstadbotn, Engenes og Harstad i 2018. Dette er en økning på nesten 5.000 reisende fra 2017 og tilsvarer en vekst på 2,5 prosent. Det opplyser Troms fylkeskommune i en pressemelding.

– Dette er vi fornøyd med. Dette viser at vi har et stabilt tilbud mellom våre to største byer, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Flest reiste i oktober

Flest reisende med hurtigbåten på denne ruten i fjor var det i oktober måned. Da var det 20.095 mennesker som tok båten. Den nest beste måneden var november med 19.183 reisende. Minst reisende var det i feriemåneden juli hvor det var 13.821 som reiste med båten, og nest minst var i desember med 15.072 reisende.

Ellers var det 16.883 reisende i januar, 17.250 reisende i februar, 16.685 reisende i mars, 17.178 i april, 15.088 i mai, 17.706 i juni, 16.132 i august og 18.565 reisende i september.

Kanselleringer

Prestbakmo forteller at de i fjor på våren hadde en utfordrende situasjon med kanselleringer grunnet tekniske problemer på båtene.

– I 2018 har det vært forholdsvis få kanselleringer grunnet dårlig vær. Men vi hadde en utfordrende situasjon på vårparten med tekniske problemer med fartøyene. På tross av dette har vi altså hatt en fin passasjervekst, sier Prestbakmo.

Statistikken for antall kanselleringer i fjor er foreløpig ikke klar, opplyser Troms fylkestrafikk til Folkebladet.

Nå er det under ett år til oppstart av ny kontrakt med helt nye og større fartøy.

– Dette vil gi grunnlag for ytterligere vekst i antall reisende, sier Prestbakmo.


.