Kommunestøtte sørger for gatekunst på Sjøvegan

Salangen kommune innvilget 35.000 kroner til gatekunst på veggene på Sjøvegan. – Jeg fikk faktisk mer penger enn jeg søkte om, sier Dina Bay fornøyd.

GATEKUNST: Hun fikk det til. Denne veggen skal prydes med gatekunst. Men initiativtaker Dina Bay håper på flere vegger i sentrum. Derfor setter hun i gang et spleiselag.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Dina Bay, innehaver av Kåre på kaia engasjerte seg i fjor høst i et prosjekt for å gjøre Sjøvegan sentrum mer spennende. Hun vil ha profesjonelle gatekunstnere til å utsmykke vegger.

Fikk mer enn hun søkte om

Bay håper at gatekunstprosjektet kan være et startskudd til å skape et mer estetisk sentrum. Kåre på kaie legger i tillegg inn 10.000 kroner. Med pengene fra næringsfondet betyr dette at kaiskuret på kaia uansett blir dekorert. Det er gatekunstnerne Torgeir Riise og Petter Bratland i «Rampestrek» fra Harstad som får jobben.

– Dette var en gladnyhet og en morsom sak fordi politikerne aner jo ikke hva de har sagt ja til. Jeg fikk faktisk mer penger enn jeg søkte om, de la på litt ekstra slik at jeg får dekket mine kostnader, sier Dina Bay fornøyd.

Profesjonelle kunstnere

– Jeg har sagt fra til «rampeguttene» at vi har fått penger. De synes det var veldig spennende. Og vi skal ha et møte litt lengre ut på vinteren. Da skal vi planlegge litt rundt motiv og hvordan vi skal gjøre det. Men dette blir ikke bilde av en fisk og velkommen til Salangen. Det skal opp på et høyere nivå. Det er profesjonelle kunstnere som kommer. Jeg regner med at de kommer de hit ut på vårparten. Så nå blir det gatekunst på Sjøvegan, slår Bay fast.

– Jeg også har fått lov til å dekorere en vegg på Maxi-bygget, veggen som vender mot Narvesen. Men skal den dekoreres må det mer penger til. Så det kan nok bli aktuelt å sette i gang et spleiselag eller kronerulling fremover, sier hun.

Ønsker kommunal vegg

– Når vi først får dem hit må vi bruke dem for alt de er verdt. Jeg håper på at vi også klarer å få penger til Maxi-veggen. Det blir også et møte med kommunen om vi kan få tilgang på kommunal vegg også, sier hun.

– Det blir spennende og kommer sikkert til å skape debatt. Alle blir ikke fornøyd, det kan jeg i hvert fall garantere. Men litt av poenget er også at folk skal snakke om dette, sier Bay.