– Aldri før opplevd at sjøen har knust rekkverket

Den kraftige stormen natt til fredag slo inn med full tyngde i Øyfjorden. Ved Husøy gikk sjøen så høyt at den brøt over brystvernet på moloen og knuste rekkverket i 100 meters lengde.

RASERTE AUTOVERNET: Ved moloen på Husøy slo bølgene over brystvernet på to og en halv meter og greide å knuse autovernet på innsiden av moloen i 100 meters lengde. – Jeg tipper bølgehøyden må ha vært syv-åtte meter, sier Rolf-Bjørnar Tøllefsen.   Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Sjøen slo også et dypt hull i dekket på veien over moloen.

– Uvær har jeg opplevd før på øya, men aldri at sjøen har vært så grov at den har tatt rekkverket. Hvis det er én bølge som har gjort dette, så må den ha vært høy som har klart å slå ned med en slik kraft at den har knust rekkverket og slått hull i asfalten. Jeg tipper at bølgehøyden kan ha vært syv-åtte meter. Brystvernet på moloen har en høyde på to og en halv meter. Så det har vært enorme krefter i sving, sier Rolf-Bjørnar Tøllefsen.