Østeuropeiske trailere får oftest kjøreforbud på nordnorske veier:

Sjåfører googler hvordan de skal legge på kjetting

Tall fra Statens vegvesen viser at de stopper langt flere norske enn utenlandske trailere. Men det er så å si bare østeuropeere som får kjøreforbud på nordnorsk vinterføre.

KKE ALLE KAN: Denne estlandske trailersjåføren skled onsdag inn i et anleggsområde i Strandveien da han ikke klarte å stoppe på det glatte føret. Han ble pålagt av politiet å legge på kjetting, men ifølge veivesenet er det langt fra alle utenlandske sjåfører som vet hvordan de skal gjøre dette.   Foto: Ronald Johansen, iTromsø

nyheter

– Fra oktober i fjor og fram til nyttår så har hatt vinterutrustningskontroller av 3.745 tunge kjøretøy. Det ligger an til vi kommer til å kontrollere flere i årets sesong enn fjoråret, sier Jørn Simonsen, avdelingsdirektør for trafikant- og kjøretøyavdelingen i region nord i Statens vegvesen.

Østeuropeiske

Fra oktober 2017 til april 2018 kontrollerte de 7.648 tunge kjøretøy, og det var særlig trailerhengerne som ikke ble godkjente for å kjøre videre. Simonsen forteller at det er samme bildet i år, da dekkene kan være lovlige, men ikke egnet til vinterføre. Og tallene viser at det er flest østeuropeiske trailere som får bruksforbud.