Nyhetsdøgnet fredag 11. januar

Her er en kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

ETTERLYSES Politiet ønsker å komme i kontakt med to finske statsborgere i forbindelse med skredulykken i forrige uke.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

nyheter

17.11, Røssevika: En trailer har havnet i grøfta på fylkesvei 862 på Mefjordveien. En tipser Folkebladet har vært i kontkt med opplyser at uhellet har skjedd i Røssevika og at kjøretøyet er registrert i Litauen.

Troms

16.12, Bjerkvik: Det meldes om at det har vært store trafikale problemer, som har ført til stengt E6, i Bjerkviklia fredag. Ved 16-tiden melder avisen Fremover at veien igjen var åpen for trafikk.

15.17, Lyngseiedet: Politiet fikk melding om ei jente på 11 år som er savnet fra Eidebakken skole. Hun forlot frivillig skolen kl. 12, og hadde klokken 15 ennå ikke dukket opp på bopel. Politiet ble sendt til stedet. Frivillige hjelpemannskaper ble også sendt ut. Klokken 16.26 opplyser politiet at jenta var funnet i god behold ved skytterhuset på Lyngseidet.

13.24, Tamokdalen: Politiet ønsker å komme i kontakt med to finske statsborgere, en kvinne og en mann, som skal ha vært på tur i Blåbærfjellet i Tamokdalen i Troms samme dag som skredet gikk onsdag 2. januar.

Basert på politiets opplysninger skal de to være omkring 25-35 år gamle, og begge stod på ski i området.

Politiet kjenner ikke identiteten til disse og ønsker at de tar kontakt med politiet slik at det blir avklart om de har noen observasjoner eller var i kontakt med turfølget som omkom i skredet. Andre personer som vet eller har en formening om hvem disse to er, bes også om å ta kontakt med politiet på telefon +47 77 79 60 00, opplyser politiet i ei pressemelding fredag.

08.16 Sørreisa: To personbiler skal ha kollidert i morgentimene rundt kvart på åtte i Sørreisa. Det var ifølge politiets operasjonssentral den ene involverte som ringte inn om ulykka. Det hele skal være udramatisk. Forholdet ble avsluttet på stedet med skademeldinger og det er ingen personskade. Fire personer skal ha vært involvert og veien er åpen for trafikk.

06.08 Troms og Finnmark: NRK Troms melder i morgensendingen at et flertall av medlemmer i Finnmark Ap i fellesnemda ønsker å behode politisk ledelse i det nye storfylket lokalisert i Vadsø. Som kjent tidligere har Arbeiderpartiets fylkeslag i de to fylkene har tidligere gjort et vedtak om at den politiske ledelsen skal være lokalisert i Tromsø.

01.20 Tromsø: Nordlys skriver natt til fredag at en person havnet utenfor veibanen i avkjøringen ved tverrforbindelsen til Universitetet i Tromsø.

–  UP var tilfeldigvis i området, og patruljen observerte uaktsom kjøring. Det er gjort førerkortbeslag, opplyser Beate Helberg, oppdragsleder ved operasjonssentralen i Troms politidistrikt til avisen.

Norge

05.00 Oslo: NTB skriver at dyrevernsorganisasjonen NOAH inviterer til demonstrasjon i Oslo for å bevare ulv og andre rovdyr. Nærmere 10.000 personer har meldt sin interesse på Facebook. Les mer om dette her.

02.23 Hardangervidda: Riksvei 7 over Hardangervidda ble stengt natt til fredag på grunn av uvær. Det skriver NTB. Les mer her.

23.17 Fjellhamar: En telefonsamtale skal være det siste sikre livstegnet etter Anne-Elisabeth Hagen, skriver NTB. Samtalen er sentral i etterforskningen av den antatte bortføringen. Les mer om dette her.

Verden

04.34 Sverige: Seks personer må denne uken møte i Lund tingrett i Sverige, tiltalt for kidnapping og svært grov mishandlet av en kvinne i 30-årene. Det skriver VG. Den fornærmede kvinnen skal under avhør ha forklart at hun ble torturert med blåselamper og flere spisse gjenstander. Hun skal også ha fått forsøkt trykket en død kråke ned i strupen.

21.52 USA: NTB melder USAs president Donald Trump insisterte på at han vinner budsjettkrangelen og kampen for grensemur da han besøkte grensebyen McAllen i delstaten Texas. Les mer her