Kan få åpent legekontor hver dag

Knut Arne Johansen i Felleslista for Dyrøy mener legesamarbeidet Astafjordlegen kan være veien å gå for Dyrøy kommune. Det kan nemlig bety åpent legekontor hver dag i Brøstadbotn.

ASTAFJORDLEGEN: Knut Arne Johansen sier at det ikke er godt nok at Dyrøy blir et utekontor for hovedkontoret i Sørreisa. Han vil ha en politisk behandling i forhold til å gå inn i Astafjordlegen.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Folkebladet skrev torsdag om Torgunn B. Solberg som var kritisk til legedekningen i Dyrøy. Med økt tilstedeværelse av lege kunne problematikken hun tok opp langt på vei vært unngått. Kommunen har i dag et legesamarbeid med Sørreisa noe som betyr at legekontoret i Dyrøy er stengt to dager i uka.

Etterlyst sak om legesamarbeid

– For innbyggerne er det legitimt å stå fram i mediene slik som Solberg har gjort. Det er et varsku til oss som sitter med ansvaret. Og det er en del av lokalstyringa at veien er kort mellom brukerne og de som har ansvar, sier Johansen.