Husøy-moloen fikk hard medfart i uværet

– Her må store krefter ha vært i sving, konstaterer husøyværing Rolf-Bjørnar Tøllefsen.

Har medfart. Husøy-moloen, som knytter øya til fastlandet, har fått hard medfart i stormen.  

100 meter. Rolf-Bjørnar Tøllefsen anslår at rundt hundre meter rekkverk er "tatt" av stormen.  

Herjing. Bildet viser hvordan sjøen har gravd ut masser.   Foto: Rolf-Bjørnar Tøllefsen

Ødelagt. Kafé-platten har heller ikke fått ståd i fred for stormen.   Foto: Rolf-Bjørnar Tøllefsen

Heftig uvær. Husøyværing Rolf-Bjørnar Tøllefsen konstaterer at uværet natt til fredag har vært nokså heftig.   Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

Tøllefsen anslår at i hvert fall hundre meter av rekkverket på moloen er "tatt" av stormen. Moloen knytter Husøy sammen med fastlandet.

– Rekkverket som er tatt er på innsiden, ved brystvernet. Vi har regnet ut at bølgehøyden her inne må ha vært minst sju-åtte meter, og da kan man jo bare tenke seg hva den har vært ute ved oddene, poengterer Tøllefsen.

Selv om rekkverket var bygget med store, tykke stolper har det røket tvert av. Husøyværingen mener det tilsier at store krefter har vært i sving.

– Hva med muren på den andre sida av moloen?

– Nei, den står stødig, men så skal det noe til for å klare å bryte ned en så godt armert betongmur.

Tøllefsen var ute tidlig i morges etter å ha mottatt et alarmerende anrop.

– Jeg fikk beskjed om at båten jeg har på Husøy-sida hadde slitt tampene. Jeg fikk tørnet ut mannskapet, og så dro vi ned for å sette fast båten. Vi bestemte oss også for å sjekke de to båtene på fastlandssida, selv om det tilsynelatende så fint ut. Da vi kom over oppdaget vi at båtene lå med bare en tamp framme, begge to. Det var med nød og neppe at vi fikk berget dem, forteller Tøllefsen.

Vår reporter har vært på Husøy, hvor uværet førte til ødeleggelser natt til fredag på blant annet moloen ut til øya og på noen fiskebåter. Se direktesendinga fra fredag i reprise.