Tar grep etter polsk Escape Room-tragedie

Kim Hauglid ber Sørreisa kommune om å komme på branntilsyn hos Mastermind Escape Room.

NØDBOKS: Kim Hauglid opplyser i en pressemelding at han kommer til å montere nødbokser med nøkkel i hos Mastermind Escape Room. Foto: Maria Holm Simonsen 

nyheter

Fem tenåringsjenter omkom og en mann ble alvorlig skadd da det brøt ut brann i et såkalt «escape room» i den polske byen Koszalin tidligere i januar. Kim Hauglid, som driver Mastermind Escape Room i Sørreisa, opplyser i en pressemelding at den tragiske brannen har skapt både debatt og bevisstgjøring rundt sikkerhet i det norske escape room-miljøet.

– Jeg har derfor bedt Sørreisa kommune om å sette av branntilsyn i mitt escape room-lokale. Dette som en ekstra trygghet for både meg selv og mine gjester, opplyser Hauglid.


Fra januar skal han gjøre det litt mer småskummelt i Sørreisa

Kim Hauglid utvider sitt Mastermind Escape Room med et oppgaverom av den nervepirrende sorten.

 

Monterer nødboks

Han presiserer for øvrig at han selv er trygg på at både han og samtlige norske escape rooms har alt på stell og at sikkerheten er god.

– Likevel skal jeg de nærmeste dagene montere opp nødbokser med nøkkel i, slik at spillerne kan låse seg ut når som helst dersom situasjonen skulle tilsi det, informerer Hauglid.

Han opplyser hvordan escape room-konseptet normalt sett er slik at man fysisk låses inne i et rom, for deretter å måtte løses oppgaver og spillelementer for å kunne finne veien ut.

– Dog, spillerne er under konstant overvåking når de er inne og spiller, og skulle det oppstå en nødssituasjon — for eksempel at brannalarmen går — så er første og viktigste prioritet å få ut folk gjennom en evakuering, og så får man avklare situasjonen deretter og eventuelt fortsette spillseansen dersom situasjonen tillater det, påpeker Hauglid.


Her har det vært suksess for spillrom

200 personer har vært innom Escape room i Sørreisa, etter åpninga i mai.

 

– Utrolig merkelig

I pressemeldinga gir Hauglid for øvrig uttrykk for at ulykka i Polen har gått inn på han. Samtidig poengterer han at han finner hendelsen veldig merkelig.

– De fem ungdommene døde av røykforgiftning som følge av en eksplosjon og brann i et rom ved siden av hvor de befant seg, og det er uforståelig hvorfor dette ikke ble oppdaget av driftspersonalet i lokalet. At en sjette person ble fysisk brannskadet, en som det foreligger informasjon om at fungerte som såkalt spillvert eller «game master» for ungdommene, bidrar til å sette saken i et enda merkeligere lys, mener Hauglid er merkelig.

Han spør hvorfor lokalene ikke ble evakuert hvis spillverten oppdaget brannen.