Nyhetsdøgnet 10. januar

Her er en kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Politiet i hele landsdelen har hatt mye å henge fingrene i natt til 1. januar.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

nyheter

Troms:

16.20, Senja: Områder på Senja er uten strøm. Det blåser kraftig.

15.34, Rossvoll: UP har avholdt fartskontroll i 60-sona, hvor sju bilførere ble ilagt forenklet forelegg for fartsovertredelse, opplyser politiet.

04.02 - Tromsø: Politiet på Twitter melder at de 01.30 fikk melding om slagsmål og rykket ut til et område i Kroken. Her var det ingen slossing, men tre personer ble tatt og anmeldt for bruk og besittelse av Narkotika. Den ene ble også anmeldt for bæring av pepperspray, skriver de på Twitter.

02.40 - Nordkjosbotn: På Twitter melder politiet at UP har gjennomført en fartskontroll. En mannlig bilfører i 20-årene ble målt til 84 kilometer i timen i 60-sonen. Det ble også førerkortbeslag som følge av prikkbelastning på den unge mannen.

02.38 - Tromsø: En Airbnb utleier oppdaget to utenlandske gjester var ruset i hans hjem, skriver politiet på Twitter. Politiet dro til stedet, og det ble gjort funn av hasj. Videre ble begge pågrepet og bøtelagt.

Norge:

05.30 - Oslo: NTB har snakket med en gisselekspert som sier at ettersom politiet går ut offentlig med den antatte bortføringssaken, kan det være et forsøk på å få gjerningspersonene til å gi et livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen. Les mer om denne saken her.

00.03 - Norge: Forsvaret har hittil betalt ut 13 millioner kroner i erstatninger for skader etter Trident Juncture. Det kommer fortsatt inn nye krav etter NATO-øvelsen. Det skriver NTB. Les mer om dette her.

Verden:

04.02 - Kongo: NTB skriver at valgkommisjonen i Kongo har erklært opposisjonslederen Felix Tshisekedi som valgvinner og landets nye president. Les mer her.

02.17 - Kina: Kinas president Xi Jinping sier han håper et fremtidig møte mellom Donald Trump og Kim Jong-un vil gi resultater., skriver NTB. Kim er bekymret for forholdet til USA. Les mer her.

00.00 - Australia: NTB skriver at en 48 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha sendt 38 farlige pakker til konsulater og ambassader i Melbourne, Canberra og Sydney. Les mer om dette her.

23.27 - USA: NTB melder at USAs president Donald Trump stormet ut fra et forhandlingsmøte om bevilgninger til grensemur etter at demokratene nok en gang unnlot å gi ham sin støtte. Les mer om saken her.